sykofantika-pseydi-nomika-kineitai-kata-toy-marantini-i-sissy-christidoy-meta-ti-synenteyxi-ston-giorgo-liagka-149383
11:51

«Συκοφαντικά ψεύδη»: Nομικά Kινείται κατά του Μαραντίνη η Σίσσυ Χρηστίδου μετά τη συνέντευξή στον Γιώργο Λιάγκα

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Σίσσυ Χρηστίδου, μετά τα όσα είπε χθες ο πρώην σύζυγός της, Θοδωρής Μαραντίνης στο Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα. Η παρουσιάστρια κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφαντικά ψεύδη που τη διαβάλλουν.

Advertisement

Η ανακοίνωση της Σίσσυς Χρηστίδου:

«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα.

Advertisement

Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαϊου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Advertisement

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους.

Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς. Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.

Advertisement

Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους. Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας».

Advertisement

Η πρώτη κίνηση της παρουσιάστριας ήταν το πρωί της Πέμπτης 11/5 να αποστείλει σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία μια επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως θα κάνει αγωγή λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ η δεύτερη ήταν να τοποθετηθεί δημόσια στην τηλεοπτική εκπομπή Happy Day, μέσω του δικηγόρου της, Δημήτρη Γίτσα.

Ο κ. Δημήτρης Γίτσας, λοιπόν, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης σχολίασε τα γεγονότα που οδήγησαν το πρώην ζευγάρι σε αυτή την κατάσταση.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Σίσσυς Χρηστίδου

«Δεν θέλω στην παρούσα φάση να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο. Στην χθεσινή συνέντευξη ειπώθηκαν πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Η ρύθμιση των θεμάτων επικοινωνίας διατροφής και επιμέλειας των τέκνων γίνεται με το αρχικό συμφωνητικό και δυο δικαστικές αποφάσεις, αυτό είναι το πλαίσιο που τηρούμε και με αυτό προχωράμε. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι κάποιες κέρδισε και κάποιος έχασε, δεν είναι μια προσωπική αντιδικία αλλά αφορά τα τέκνα.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι το εξής, με βάση τις δικαστικές αποφάσεις προκύπτει ότι οι δυο γονείς έχουν το ίδιο επίπεδο ζωής και με αυτό πορεύονται και συνεισφέρουν, επειδή είναι ισότιμοι, στις ανάγκες των τέκνων και στον παρόντα χρόνο δεν δίνεται συνεπιμέλεια στον κ. Μαραντίνη γιατί υπάρχουν διαφωνίες των γονέων. Με βάση το τελευταίο δικαστήριο είμαστε σε καθεστώς επιμέλειας της κα. Χρηστίδου. Ο δικαστής ζήτησε να ακροαστεί τα παιδιά, άκουσε τα παιδιά κι έβγαλε μια απόφαση. Δεν είμαστε ότι θα καταθέσουμε κάποια αγωγή, θα δούμε ποιες ενέργειες θα κάνουμε. Νομίζω ότι η κα. Χρηστίδου κάνει το καθήκον της σαν γονέας και θέλει το καλύτερο των παιδιών της. Το χρηματικό έχει λυθεί και προχωράει. Το ποσό αυτό αφορά τα τέκνα τους κι όχι την Σίσσυ Χρηστίδου. Ο κάθε γονέας δίνει τα χρήματά του που πάνε στα παιδιά του, είναι σημαντικό να το σημειώσω αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά και κλείνοντας δήλωσε: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι γνωστό ότι η άλλη πλευρά έχει κλιμακώνει την κατάσταση αυτή».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Σταματίνα Τσιμτσιλή που μετά από συνομιλία της με την Σίσσυ ανέφερε: «Μίλησα μαζί της, ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένη, μου λέει δεν το πιστεύω ότι πρέπει να το ζήσω όλο αυτό, τι θα πω στα παιδιά μου, ήταν αγχωμένη».