theleis-na-to-po-edo-stin-tileorasi-sastise-o-spyros-charitatos-on-air-sto-open-me-osa-eipe-i-eylampia-revi-207497
19:18

«Θέλεις να το πω εδώ στην τηλεόραση;»: Σάστισε ο Σπύρος Χαριτάτος on air στο OPEN με όσα είπε η Ευλαμπία Ρέβη

19:18
Ορφέας

Οι προσωπικές εμπειρίες της Ευλαμπίας Ρέβη και του Σπύρου Χαριτάτου αναδείχθηκαν με ενδιαφέρον μέσα από το πρίσμα της εκπομπής “Τώρα Μαζί”. Η αφορμή για αυτήν την ανταλλαγή εμπειριών δημιουργήθηκε από το εντυπωσιακό σποτ που αθλητές και δημοσιογράφοι, μίλησαν για το πρόβλημα του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του ΟΡΕΝ συμμετείχε στην εν λόγω καμπάνια.

Η δημόσια εξομολόγηση στο “Τώρα Μαζί”:

«Κάναμε μία κουβέντα με την Ευλαμπία εκτός αέρα και της λέω ότι πρέπει να σπάμε τη σιωπή αλλά φοβόμαστε πλέον σε ποιους να μιλήσουμε, κάποιοι παραφυλάνε στη γωνία για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Χθες ήθελες να μοιραστείς συγκεκριμένα πράγματα που μου τα εκμυστηρεύτηκες και με συγκλόνισαν», τόνισε αρχικά ο Σπύρος Χαριτάτος.

Advertisement

«Αμφιταλαντεύτηκα πάρα πολύ όταν ανέβασα το συγκεκριμένο σποτάκι στο Facebook, έχω γράψει και ένα κείμενο αναλυτικά. Θέλεις να το πω και στην τηλεόραση; ΟΚ», του είπε η Ευλαμπία Ρέβη.

«Είχαμε αλλάξει σχολικό περιβάλλον στα 8 και ήταν πολύ δύσκολο το πρώτο διάστημα. Μου έκαναν bullying για τα κιλά μου, επειδή ήμουν καλή μαθήτρια και αγοροκόριτσο. Υπάρχει ένα τραγούδι που όταν το ακούω ακόμα και σήμερα μου φέρνει στο μυαλό αυτές τις αναμνήσεις», ανέφερε στη συνέχεια η δημοσιογράφος του ΟΡΕΝ.

Advertisement

«Σε ευχαριστώ που το κάνεις δημόσια με τη δική μου προτροπή. Έχω κι εγώ κάτι παρόμοιο που το πάλεψα μέσα μου για χρόνια. Ήμουν το σημείο αναφοράς των συμμαθητών μου, ο δάσκαλος απέφευγε να μου μιλήσει ή μου έριχνε περισσότερο ξύλο – μιλάμε για ξύλο – από τους άλλους όταν έκανα μία σκανδαλιά, επειδή ήταν διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων από τον πατέρα μου και επειδή ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών», παραδέχθηκε ο Σπύρος Χαριτάτος.

Advertisement

«Τα παιδιά για να εκφράσουν κάτι άσχημο προς ένα άλλο παιδί σημαίνει πως ή το σπίτι τους δεν είναι καλό ή ο περίγυρός τους είναι κακοποιητικός και είναι πληγωμένα παιδιά», επισημαίνει η Ευλαμπία Ρέβη.

«Έπρεπε να το συζητάω περισσότερο με τον εαυτό μου, γι’ αυτό σου είπα συγχαρητήρια την προηγούμενη βδομάδα που είπες ότι έχεις κάνει ψυχοθεραπεία. Αν έκανα κι εγώ ψυχοθεραπεία – πού να έλεγες τότε για ψυχολόγους; – θα το είχα σβήσει από μέσα μου πολύ πιο νωρίς», εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο Σπύρος Χαριτάτος.«Μιας και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη βία κατά των γυναικών να σας πω ότι μπορεί να πέρασε ας πούμε δεκαετία, να «ήταν μία στιγμή, ένα χτύπημα», αλλά από τότε ξύπνησα μια ημέρα και όλα σταμάτησαν να είναι όπως πριν.

Μέσα από αυτό πάλι κράτησα το αισιόδοξο: μπορεί να έχω ξεχάσει πώς είναι να ξυπνάς χωρίς να σε πονά το κεφάλι κι ο αυχένας (επί 24ωρου βάσεως, 365 ημέρες τον χρόνο), μπορεί ο πόνος πια να έχει φτάσει στην πλάτη και οι σπασμοί κάποιες φορές να είναι συνέχεις, αλλά δεν είναι όλες οι ημέρες το ίδιο.

Άλλες πονά λιγότερο, άλλες περισσότερο και ακόμα δεν κρίνεται αναπόφευκτο το χειρουργείο. Πώς το βλέπω όταν το επίπεδο πόνου χτυπά κόκκινο; Ως μια υπενθύμιση: να κατεβάζω ταχύτητα, να κάνω ενδοσκόπηση, να αγχώνομαι λιγότερο, να με αγαπώ περισσότερο, να λέω «όχι», να μην ξοδεύομαι σε ανθρώπους που δεν αξίζω και κυρίως να φεύγω από όλα όσα δεν μου «χωράνε». Είπαμε, όμως, έχουμε όλοι μας μπροστά μας πολλή δουλειά…», έγραψε μεταξύ άλλων στο σχετικό κείμενό της στο Facebook η Ευλαμπία Ρέβη.

Advertisement