ton-ekapse-me-dyo-protaseis-salos-me-ayta-poy-eipe-i-evelina-papoylia-amp-8230-teleiose-me-tin-mia-ton-filippidi-113761
14:27

Τον «έκαψε» με δύο προτάσεις: Σάλος με αυτά που είπε η Εβελίνα Παπούλια… τελείωσε με την μία τον Φιλιππίδη

14:27
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται από το πρωί της Δευτέρας 5/12 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την κατάθεση που έδωσε η Εβελίνα Παπούλια.

Για πρώτη φορά η ηθοποιός έκανε γνωστό κάτι που ποτέ έως και σήμερα δεν είχε εξομολογηθεί σε κανέναν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου στο Πρωινό, η Εβελίνα Παπούλια πριν από 25 χρόνια θα αντικαθιστούσε μία φίλη της, όταν κλήθηκε να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, ο κατηγορούμενος ηθοποιός κρυβόταν πίσω από την κουίντα του θεάτρου και τουλάχιστον δύο φορές κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, επιδεικνύοντάς της τα γεννητικά του όργανα.

«Για πρώτη φορά η Εβελίνα Παπούλια κατέθεσε κάτι που δεν είχε εξομολογηθεί σε κανέναν και δεν είχε ποτέ δηλώσει στις συνεντεύξεις της. Περίπου πριν από 25 χρόνια, όταν κλήθηκε να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων ο Πέτρος Φιλιππίδης κρυβόταν πίσω από την κουίντα του θεάτρου και τουλάχιστον 2 φορές κατέβασε το παντελόνι του, το εσώρουχο του και της επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα.

Η ίδια τότε δεν αντέδρασε κάπως, παρά μόνο κατάλαβε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, όπως είπε, τον οποίο χαρακτηρίζει η χυδαιότητα.

Σε άλλο περιστατικό που έγινε μέσα στο καμαρίνι του, την φώναξε και προσπάθησε να την αρπάξει, να της επιτεθεί σεξουαλικά. Κατάλαβε όμως ότι τα όρια μου είναι συγκεκριμένα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Πρωινού.

«Έχω ακούσει για καταγγελίες. Τις καταγγέλλουσες τις γνώρισα εδώ απ’ έξω. Θεωρώ ότι εάν δεν είμαι μέρος λύσης, είμαι μέρος προβλήματος. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να βγει ένα πόρισμα. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση των κοριτσιών. Ήμουν πολύ τυχερή. Βάζω όρια αλλά είναι πανέξυπνος και πολύ χειριστικός. Ξέρει να μαζεύεται αν δεν τον συμφέρει» περιέγραψε η μάρτυρας αρχίζοντας την κατάθεση της.

Όπως είπε η ηθοποιός τα περιστατικά για τα οποία καταθέτει την περίοδο 1996-97. «Συνεργαστήκαμε σε μια παράσταση. Αντικατέστησα ηθοποιό φίλη μου που έμεινε έγκυος. Εγώ έκανα τηλεόραση τότε. Στο χώρο με ήξεραν είχαν κάνει αρκετές δουλειές. Ήταν δοτικός κατά τη διάρκεια των προβών, θετικός και προστατευτικός. Ένιωθα άνετα και καλά. Στην πορεία μετατοπιζόταν το καλά. Δε με ανησυχούσε όμως. Ήξερα ότι αυτός με είχε ανάγκη όχι εγώ» περιέγραψε η μάρτυρας.

«Κατέβασε το παντελόνι του και μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα»

«Δεν μπορώ να θυμηθώ τη σειρά των γεγονότων, διότι έχουν περάσει 25 χρόνια, πιο πρώτο και πιο δεύτερο. Θα πω το γεγονός που με σόκαρε. Παίζω επί σκηνής και είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τος κουίντες και έχει κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχο του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Δεν μπορώ να αντιδράσω. Μένω, σοκάρομαι και συνεχίζω να παίζω. Σίγουρα έχει συμβεί άλλη φορά και με ίδιο τρόπο, δε θυμάμαι αν συνέβη και τρίτη» τόνισε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια περιέγραψε και άλλο περιστατικό. «Στα καλά του καθουμένου με φωνάζει στο καμαρίνι, εκεί που μιλάμε με αρπάζει από τη μέση και πάει να μου βάλει χέρι. Κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Την επόμενη μπήκε στο καμαρίνι μου και έκλεισε την πόρτα, του είπα να περάσει έξω και έφυγε. Βέβαια τώρα συνειδητοποιείς ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω. Εγώ ήμουν αντιδραστικό στοιχείο. Δε θα τον συνέφερε να είχε και άλλη αντικατάσταση» είπε η Εβελίνα Παπούλια στην κατάθεση της.

«Αναγνώριζα τη χυδαιότητα και την επιδειξιομανία του»

«Εγώ τον είχα κατατάξει σαν ένα ταλαντούχο άνθρωπο. Επίσης αναγνώριζα τη χυδαιότητα και την επιδειξιομανία του. Δεν είχαμε περαιτέρω σχέσεις.Συνεργαστήκαμε ξανά στο Εφάπαξ ήταν άψογος. Κάθε φορά ήταν άλλος άνθρωπος, ανάλογα με την κατάσταση και που βρίσκεται.

Σε άλλη συνεργασία, σε σήριαλ, τον είχα συστήσει σε μία κοπέλα που ήθελε δουλειά. Στο ενδυματολογικό θα ήταν. Η κοπέλα ήρθε και με χαιρέτησε. Σχεδόν την έβρισε επειδή έπρεπε να χαιρετήσει εκείνον πρώτο» ανάφερε η Εβελίνα Παπούλια.

Σχετικά με την τελευταία συνεργασία τους η μάρτυρας τόνισε: «Η τελευταία φορά που συνεργαστήκαμε ήταν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Δε θυμάμαι ημερομηνία. Δεν ξέρω τι έκανε. Εγώ δίδασκα για ένα μικρό διάστημα. Έκανε την παρουσίαση του ανοίγματος τμήματος και ξαφνικά κάθεται και αρχίζει και με μειώνει. Λέγοντας από πού και ως πού διδάσκει η Εβελίνα. Αρχίζει να γελάει και να κοροϊδεύει. Μετά, ενώ πίσω από την πλάτη μου έκανε αυτά, έρχεται και μου μιλάει πάρα πολύ γλυκός. Εγώ τον έβρισα κατά πρόσωπο, δε με ρώτησε γιατί τον βρίζω. Μέσα στην αίθουσα άρχισε να πλέκει το εγκώμιο μου, θεωρώ ότι η Παξινού δεν έχει ακούσει τέτοια λόγια».

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει για βίαια περιστατικά;

Μάρτυρας: Είχα ακούσει για βίαιη συμπεριφορά, σοβινιστική, ότι περιφέρει το όργανο του γενικά. Είχα ακούσει για το περιστατικό στο αυτοκίνητο το 2014.

«Τον Φιλιππίδη δεν μπορούσε να τον ξυπνήσει κανείς. Τον στήριζε μια οικογένεια. Το ταλέντο του στήριζε όχι τον άνθρωπο. Δεν είχαν αντιληφθεί το σημείο που είχε φτάσει η κατάστασή του» ανάφερε η ηθοποιός, απαντώντας σχετικά με το εάν ο κατηγορούμενος ήταν ισχυρός στον καλλιτεχνικό χώρο.