Advertisement
ΜΟΔΑ

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη

22:33
Newsroom

18 μυστικά από στιλίστες για να δείχνεις πάντα όμορφη και κομψά ντυμένη

Πολλές γυναίκες δεν πιστεύουν στη δύναμη των αξεσουάρ και συχνά καταλήγουν να τα αγνοούν. Ωστόσο, μερικές φορές μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να τονίσει τα δυνατά σας σημεία και να σας κάνει να φαίνεστε πολύ πιο ελκυστικές. Στο blog της, η στιλίστρια Irina Ponyakina το έχει επιδείξει μέσα από φωτογραφίες του εαυτό της αποδείχνοντας έτσι ότι τίποτα δεν είναι ασήμαντο στη μόδα.

Advertisement

Μαζί με την Irina, και εμείς έχουμε ανακαλύψει τα πιο συνηθισμένα λάθη της μόδας, αυξήσαμε τις στιλιστικές μας δεξιότητές και έχουμε λάβει υπόψη τις συμβουλές που κάθε σύγχρονη γυναίκα θα βρει χρήσιμες.

Λάθος # 1. Πάρα πολλές οριζόντιες γραμμές

Advertisement

Χωρίζουν το σώμα σε διαφορετικά μέρη αντί να δημιουργούν μια ενιαία εμφάνιση. Στην αριστερή φωτογραφία, έχει συνδυάσει ένα φαρδύ ζιβάγκο, με φούστα σε λεπτή γραμμή και μποτάκια. Οι γραμμές κόβουν την εμφάνιση και σπάζουν τις αναλογίες. Επιπλέον, η μακριά μπλούζα κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο κοντά, σπάζοντας έτσι τις αναλογίες του σώματος . Δεν είναι για το τίποτα ο λόγος που οι στιλίστες προτείνουν να βάζετε μέσα τις μπλούζες (μπλούζες, μπλουζάκια, πουλόβερ). Παρακάτω σας αποκαλύπτω ποιες αλλαγές έκανα σε αυτήν την εμφάνιση:

Advertisement

Λάθος # 2. Πολύ εφαρμοστά ρούχα.

Πρόκειται, πάλι, για οριζόντιες γραμμές – το ζιβάγκο, οι μπότες μέχρι τον αστράγαλο και τα τζιν που διπλώνουν γύρω από τους αστραγάλους. Όλες αυτές οι γραμμές κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο παχύ. Επιπλέον, ένα συχνό λάθος που κάνουν τα κορίτσια με φαρδιά λεκάνη είναι να φορούν πολύ εφαρμοστά ρούχα, κάνοντας έτσι τους γοφούς τους να φαίνονται πιο ογκώδεις.

Ας διορθώσουμε τα λάθη:

Advertisement

Λάθος # 3. Ογκώδη ρούχα χωρίς να τονίζουμε την μέση

Οι μικρές λεπτομέρειες στην εμφάνισή μας παίζουν πραγματικά σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν και κανένα από τα ρούχα μου δεν είναι ξεπερασμένο, η φωτογραφία στα αριστερά θα έκανε κάθε κορίτσι να μοιάζει με τετράγωνο. Δεν άλλαξα ούτε ένα ρούχο, αλλά έδωσα έμφαση για να κάνω αυτά τα λουκ να φαίνονται διαφορετικά. Το μόνο που έκανα ήταν:

Λάθος # 4. Κρύβεις τις αναλογίες του σώματος

Η πρώτη εικόνα φαίνεται πολύ βαρετή και χωρίς αναλογίες, γεγονός που κάνει το πάνω μέρος του σώματος να φαίνεται σχεδόν μακρύτερο από τα πόδια. Να πώς το διόρθωσα:

Λάθος # 5. Λεπτό μπλουζάκι

Advertisement

Πολλές γυναίκες δεν είναι έτοιμες να αποχωριστούν τις λεπτές μπλούζες. Το καλό είναι ότι μπορούν να φορεθούν αλλά μόνο ως εσωτερικό στρώμα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα ζιβάγκο.

 

Λάθος # 6. Κλειστά ρούχα

 

Μπορείτε να δείτε πώς το ίδιο φόρεμα, το οποίο χάρη σε μικρές και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες, φαίνεται τόσο διαφορετικό.

 

Eίναι όλα θέμα αξεσουάρ.

TAGS:
Advertisement