40-sik-gynaikeia-koyremata-gia-konta-mallia-87164
17:50

40 σικ γυναικεία κουρέματα για κοντά μαλλιά

17:50
Newsroom

Μαλλιά κοντοκουρεμένα, γυναικεία κουρέματα που θα σας ενθουσιάσουν. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να κόψουν τα μαλλιά τους κοντά. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τα κοντά κουρέματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες κάνοντας έτσι το βήμα για την μεγάλη αλλαγή αρκετά πιο εύκολο!

Αν η σκέψη υπάρχει εδώ και καιρό στο μυαλό σας, δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε. Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια για κοντό μαλλί που μπορείτε να κάνετε. Ανανεώστε λοιπόν την εμφάνιση σας με στυλ και φινέτσα, χωρίς να χάνετε τα προνόμια των διαφορετικών χτενισμάτων.

Advertisement

Από τα πολύ κοντά αγορέ κουρέματα τύπου pixie, buzz cut και boy cut, μέχρι τα καρέ ίσια, σγουρά ή σπαστά μαλλιά, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ιδιαίτερα αγαπημένο έχει γίνει και το φιλάρισμα στο κοντό μαλλί. Έχει την τάση να προσθέτει υπέροχη κίνηση και όγκο στα λεπτά και όχι μόνο μαλλιά, κάνοντας κάθε χτένισμα να δείχνει εκθαμβωτικό.

Πάρτε ιδέες μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες για μοντέρνα κοντά γυναικεία κουρέματα, τολμήστε την αλλαγή και δεν θα το μετανιώσετε!

Advertisement

Μοντέρνα κοντά φιλαριστά κουρέματα με μύτες ή χωρίς.

Advertisement

Advertisement

Φιλαριστά μαλλιά με μύτες ή χωρίς

Τα φιλαριστά μαλλιά με μύτες ή χωρίς αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές στα γυναικεία κουρέματα για το 2019. Το μοντέρνο αυτό κοντό κούρεμα είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς προσθέτει όγκο, αλλά και κίνηση σε ένα χτένισμα. Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αρκεί να επιλέξετε το ιδανικό σχέδιο για το δικό σας πρόσωπο.

Μάλιστα τα επίπεδα που δημιουργούνται από το φιλάρισμα έχουν την ικανότητα να δημιουργούν γωνίες. Επομένως, είναι μια θαυμάσια πρόταση κουρέματος για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο ή για παχουλές.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα κοντό καρέ ή ένα αγορέ κόψιμο των μαλλιών σας, προσθέτοντας έντονο φιλάρισμα και μύτες.

Αν έχετε φυσικά σπαστά ή σγουρά μαλλιά είτε σας αρέσουν οι ανάλαφρες μπούκλες και beach waves, τότε τα φιλαριστά ταιριάζουν πολύ. Σε περίπτωση όμως που έχετε λεπτά μαλλιά, είναι προτιμότερο να αποφύγετε το έντονο φιλάρισμα σε καρέ κούρεμα, διότι θα τα κάνει να δείχνουν λίγα. Αντίθετα, σε ένα κοντό pixie κούρεμα πηγαίνει πολύ.

Advertisement

Κοντά καρέ μαλλιά / Bob

Το κοντό καρέ κούρεμα, γνωστό και ως bob, με μήκος από το αυτί μέχρι τον ώμο είναι must για την εποχή. Πρόκειται για ένα κομψό και πολύ μοντέρνο γυναικείο στυλ κουρέματος που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.

Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το κλασσικό ενιαίο σε μήκος κοντό καρέ κούρεμα και κάνουν την χωρίστρα στη μέση ή το πλάι. Υπάρχουν όμως κι εκείνες που αναζητούν ένα πιο μοντέρνο στυλ. Αν είστε μια από αυτές, ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί το ασύμμετρο καρέ, το φιλαριστό ή εκείνο που συνδυάζεται με φράντζα / αφέλειες.

Για τις γυναίκες με οβάλ πρόσωπο είναι κατάλληλα όλα τα σχέδια καρέ μαλλιών. Όμως για μια γυναίκα με μακρόστενο πρόσωπο είναι προτιμότερο κάποιο που θα προσθέτει όγκο στα πλάγια ή θα καλύπτει το μέτωπο (πχ με αφέλειες).

Αντίθετα, μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο συνίσταται να επιλέξει ένα φιλαριστό καρέ σε μήκος κάτω από το πηγούνι με μύτες ή ασύμμετρο κόψιμο και πλάγια χωρίστρα. Αν βέβαια θέλει να προσθέσει και μια φράντζα, ιδανική είναι η πλάγια.

Μαλλιά αγορέ κοντά κουρέματα με μοντέρνο στυλ

Αν σας αρέσουν τολμηρές και μεγάλες αλλαγές δοκιμάστε να το πολύ κοντό μαλλί. Τα pixie, boy cuts και buzz cuts είναι μια εξαιρετικά μοντέρνα πρόταση κοντού κουρέματος.

Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου κοψίματος έχει να κάνει και με το σχήμα προσώπου. Στα οβάλ ταιριάζουν όλα τα στυλ. Στα στρογγυλά δείχνουν καλύτερα τα πολύ κοντά γυναικεία κουρέματα με φιλάρισμα και φράντζα στην μια άκρη. Ή εκείνα που προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

Από την άλλη μεριά, σε ένα μακρύ πρόσωπο δεν πηγαίνουν τα κουρέματα που προσθέτουν ύψος. Αλλά αυτά που φαινομενικά το μειώνουν. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να κάνετε ένα pixie με φράντζα.

Σε περίπτωση όμως που διαθέτετε τετράγωνο πρόσωπο, επιλέξτε κάποιο πολύ κοντό κούρεμα τύπου μοϊκάνα ή ένα αγορέ που να απαλύνει τις γωνίες του προσώπου σας.

Μαλλιά : Κοντά κουρέματα για στρογγυλό πρόσωπο

Ακόμη κι αν το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό, η σωστή επιλογή ενός μοντέρνου κοντού κουρέματος μπορεί να σας κάνει εκθαμβωτική. Ιδανικά κοντά μαλλιά είναι τα φιλαριστά και αυτά που έχουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

Εξίσου όμορφη ιδέα αποτελούν και τα ασύμμετρα καρέ ή τα κουρέματα που έχουν μήκος κάτω από το πηγούνι. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα κοντά μαλλιά που έχουν όγκο στο ύψος των ζυγωματικών διότι θα κάνουν το στρογγυλό πρόσωπο σας να δείχνει ακόμη πιο πλατύ.

Συνήθως αυτά τα γυναικεία κοντά κουρέματα ταιριάζουν και στις παχουλές, αφού δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες στο πρόσωπο και το κάνουν να δείχνει λεπτότερο.

Επομένως κανένα μήκος δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να επιλέξετε το κούρεμα που θα προσθέσει γωνίες ή θα επιμηκύνει το πρόσωπο σας. Γι’ αυτό μια πολύ καλή πρόταση σε κοντό κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο είναι οι μύτες.

Κουρέψτε τα μαλλιά σας κοντά. Για γυναίκες με οβάλ ή μακρύ πρόσωπο

Όπως λένε οι ειδικοί, το οβάλ πρόσωπο έχει τις ιδανικές αναλογίες, επομένως του ταιριάζουν όλα τα κοντά κουρέματα.

Αντίθετα, μια γυναίκα με μακρύ πρόσωπο θα πρέπει να επιλέξει ένα κόψιμο μαλλιών που θα μειώνει φαινομενικά το ύψος του. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της φράντζας ή των αφελειών, είτε με ένα κοντό καρέ κούρεμα που δίνει όγκο στα πλάγια.

Κοντά γυναικεία κουρέματα για σγουρά / σπαστά μαλλιά

Ποιος είπε πως τα κοντά γυναικεία κουρέματα δεν πηγαίνουν σε γυναίκες με σγουρά ή σπαστά μαλλιά; Οι παραπάνω φωτογραφίες παρουσιάζουν μια σειρά από μοντέρνα και εντυπωσιακά στυλ κοντών μαλλιών με μπούκλες ή κυματιστή όψη, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι απαγορευτικό.

Είτε δοκιμάσετε ένα κοντό καρέ με μπούκλες ή ένα pixie κούρεμα, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και στυλάτο.

Κοντά κουρέματα κάνοντας φράντζα ή αφέλειες στα μαλλιά

Τόσο η φράντζα, όσο και οι αφέλειες μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα γυναικείο κούρεμα και να το κάνουν πολύ μοντέρνο ασχέτως με το πόσο κοντό είναι το μαλλί. Το μόνο που έχει σημασία είναι να επιλέξετε το ιδανικό σχέδιο για το δικό σας πρόσωπο.

Για παράδειγμα ένα μακρύ πρόσωπο χρειάζεται αφέλειες ή μακριά και πυκνή φράντζα που θα καλύπτει το μέτωπο, μειώνοντας έτσι το ύψος του. Αντίθετα, ένα στρογγυλό πρόσωπο έχει ανάγκη από γωνίες, γι’ αυτό του ταιριάζει πολύ η πλάγια φράντζα με μεγάλη κλίση.

Κοντά κουρέματα για σαραντάρες, πενηντάρες και μεγάλες κυρίες

Τα κοντά μαλλιά που έχουν αγαπηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια από όλες τις ηλικίες, αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των γυναικών και μετά τα 40. Πρόκειται για μοντέρνα χτενίσματα που «μικραίνουν» την ηλικία και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών, κάνοντας τις να λάμπουν.

Συνήθως οι σαραντάρες, πενηντάρες και μεγαλύτερες κυρίες επιλέγουν κοντά κουρέματα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο για styling. Οι κλασσικές επιλογές σε καρέ, σε φιλαριστά κοντά μαλλιά, αλλά και σε αγορέ κουρέματα είναι πολύ αγαπημένες.

Και μην ξεχνάτε, τα πολύ κοντά μαλλιά δείχνουν εξαιρετικά κομψά όταν είναι ανοιχτόχρωμα, ακόμη και γκρι ή λευκά.