Enimerotiko.gr
Μόδα

8 έξυπνα κόλπα για να βρείτε τζιν στο νούμερό σας χωρίς καν να το δοκιμάσετε

Σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον ένα τζιν στην ντουλάπα τους. Παρά την δημοτικότητά τους, παραμένει αρκετά δύσκολο να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι τζιν – μπορούν εύκολα να χάσουν το σχήμα τους και να ξεχειλώσουν. Έτσι τελικά, καταλήγουμε να νιώθουμε απογοητευμένοι και αναστατωμένοι.

Εμείς βρήκαμε πώς να επιλέξεις το σωστό τζιν για να μείνετε μακριά από περιττές δαπάνες, δάκρυα, ακόμη και μια επίσκεψη στα δοκιμαστήρια.

Μέτρηση κατά μήκος της μέσης από τον ομφαλό έως τη σπονδυλική στήλη.

Για να καταλάβετε αν το τζιν είναι στο νούμερό σας, δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε στην ουρά για το δοκιμαστήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το κουμπώσετε και να το εφαρμόσετε στη μέση σας από τον ομφαλό έως τη σπονδυλική στήλη. Εάν το τζιν καλύπτει πλήρως αυτήν την απόσταση, τότε αυτό είναι το μέγεθός σας. Η μέθοδος λειτουργεί για τα περισσότερα σχήματα σώματος , αλλά δεν είναι καθολική, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψη και τα τυχόν ιδιόμορφά σας χαρακτηριστικά.

Μέτρηση με τους ώμους

Μπορείτε να καταλάβετε  αν τζιν θα σας χωράει στους γοφούς χωρίς περιττές δοκιμές. Για να το κάνετε αυτό, βρείτε την μεγαλύτερη περιοχή των τζιν στο μέρος του ισχίου και εφαρμόστε αυτό το μέρος το στους ώμους σας. Εάν τα τζιν είναι λίγο πιο φαρδιά από τους ώμους σας, θα σας ταιριάζουν απόλυτα.

Εάν τα τζιν είναι πολύ πιο στενά ή φαρδύτερα από το πλάτος των ώμων σας, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στο μέγεθός σας. Τα τζιν αυτά θα είναι πολύ σφιχτά ή, αντίθετα, θα φαίνονται πολύ χαλαρά. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για εκείνους που οι ώμοι και οι γοφοί είναι ανάλογοι μεταξύ τους. Για εκείνους των οποίων οι ώμοι είναι πιο στενοί από τους γοφούς τους, ή αντίστροφα, η μέθοδος αυτή μπορεί να μην λειτουργήσει.

Σύνθεση

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα βαμβακερά τζιν. Ωστόσο, εάν το τζιν αποτελείται  100% από αυτό το υλικό, δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μόλις καθίσετε για λίγο φορώντας τζιν σαν αυτά, θα αρχίσουν να χάνουν το σχήμα τους και θα αρχίσουν να τεντώνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σύνθεση των τζιν πρέπει να περιέχει ελαστάνη και η ποσότητα της εξαρτάται από το στυλ των τζιν.

Η γενικώς αποδεκτή ποσότητα ελαστάνης είναι 2% -3% για τζιν κλασικού τύπου και 10% (είτε ελαστάνη είτε λύκρα) για τα σφιχτά τζιν, όπως τα skinny. Διαφορετικά, μπορούν να τεντωθούν στα γόνατα και να κρεμάσουν στην περιοχή του ισχίου. Σε αυτήν την περίπτωση, το πλύσιμο των τζιν δεν θα επαναφέρει το αρχικό του σχήμα.

Διαγωνάλ ύφασμα

Τις περισσότερες φορές, το τζιν έχει ένα δεξιόστροφο διαγωνάλ – οι ίνες του υφάσματος κατευθύνονται διαγώνια προς τα δεξιά. Επίσης υπάρχει και το αριστερό διαγωνάλ . Το τελευταίο είναι μια πολύ καλή επιλογή επειδή τα νήματα κατευθύνονται το ένα στο άλλο και συγκλίνουν στο κέντρο του ποδιού, γεγονός που σας εμποδίζει από το να παραπατάτε.

Μέση

Όταν επιλέγετε τζιν, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε το σωστό μέγεθος για τη μέση σας. Υπάρχει μια απλή μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το βρείτε ενώ βρίσκεστε στο δοκιμαστήριο. Εάν 1-2 δάχτυλα μπορούν να χωρέσουν άνετα πίσω από τη μέση του τζιν σας, αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος είναι ιδανικό για εσάς. Εάν μπορείτε να βάλετε ολόκληρη την παλάμη σας μέσα από αυτό το χώρο, αυτό σημαίνει ότι τα τζιν είναι πολύ μεγάλα για εσάς. Εάν δεν μπορείτε καν να περάσετα τα δάχτυλά σας πίσω από τη μέση, καλύτερα να μην αγοράσετε αυτό το παντελόνι, διαφορετικά, θα πιέζουν στην κοιλιά σας όταν τα φορέσετε.

Yπόδηση

Για να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι τζιν και να μην μετανιώσετε για τα χρήματα που ξοδέψατε για αυτό, δοκιμάστε ένα νέο ζευγάρι με τα παπούτσια με τα οποία σκοπεύετε να τα φορέσετε. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο ανοιχτό είναι μέρος του τακουνιού και πάτου των παπουτσιών σας, καθώς και να εκτιμήσετε το μήκος των ποδιών του τζιν και τη συνολική εμφάνιση. Παρεμπιπτόντως, το μήκος των ποδιών του τζιν εξαρτάται από το στυλ. Για παράδειγμα, τα φουσκωτά τζιν είναι συνήθως αρκετά μεγάλα – η απόσταση από το τελείωμα έως την άκρη του ποδιού πρέπει να είναι περίπου 1,5 έως 2,5 εκατοστά, ενώ τα skinny τζιν πρέπει να φτάνουν μόνο μέχρι τον αστράγαλο.

Τσέπες

Το στυλ των πίσω τσεπών παίζει σημαντικό ρόλο. Αν έχετε στρογγυλό σχήμα σώματος και δεν θέλετε να το τονίσετε, τότε καλύτερα να πείτε όχι σε κεντήματα, φλυαρίες ή άλλες λεπτομέρειες στις πίσω τσέπες. Αντίθετα, εάν δεν υπάρχει αρκετός όγκος στην πίσω όψη σας, αυτά τα στοιχεία θα προσθέσουν εύκολα μερικό.

Το φάρδος του ποδιού

Αυτή η παράμετρος εξαρτάται επίσης από τη σιλουέτα και το μοντέλο του παντελονιού. Ωστόσο, εάν το παντελόνι έχει σκισίματα, βεβαιωθείτε ότι το τελείωμα δεν είναι υπερβολικά φαρδύ. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μειώσει οπτικά το ύψος σας και θα «κόψει» τις αναλογίες σας. Όσο φαρδύτερο είναι το στρίφωμα του τζιν, τόσο πιο έντονο είναι το σχήμα του σώματος. Είναι προτιμότερο το παντελόνι να είναι λίγο φαρδύτερο από τα πόδια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News