Enimerotiko.gr
Μόδα

Τα 8 κόλπα της κομμωτικής, που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη και σικ

Με κόλπα κομμωτικής, δείξτε αρκετά νεότερη απλά αλλάζοντας τα μαλλιά σας. Το χτένισμα σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας αρμονικής εικόνας. Με τις παρακάτω πρακτικές και εύκολες στην πράξη συμβουλές η κάθε γυναίκα θα δείχνει πάντα στα καλύτερα σας.

Πάρτε ιδέες και δοκιμάστε την επόμενη αλλαγή

Το κούρεμα

Όταν πρόκειται να κάνετε ένα κούρεμα, καλό θα ήταν αυτό να είναι ασύμμετρο, κοντό μέχρι το λαιμό, καρέ μακρύ μπροστά κοντό πίσω, γενικότερα πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας και προτιμήστε πιο παιχνιδιάρικα κουρέματα! Κάνοντας αυτό θα τους εντυπωσιάσετε όλους και θα αναρωτιούνται τι έχετε κάνει και φαίνεστε τόσο νέες!

Το χρώμα

Προτιμήστε να «ανοίξετε» κάποιες τούφες, κάνοντας τις κλασικές ανταύγειες. Το «μετρημένο» χρώμα θα σας φωτίσει και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο δυναμική.

Τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά δημιουργούν ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα από τους θεμελιώδεις κανόνες της κομμωτικής. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να επιλέξετε το σωστό τόνο. Τη σωστή σκιά προκειμένου να σας κολακεύει και να μην έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιζητείτε.

Στα κόλπα κομμωτικής συνιστάται να κάνετε τα μαλλιά σας όχι περισσότερο από δύο ή τρεις τόνους πιο ανοιχτά από το φυσικό τους χρώμα. Επίσης, θυμηθείτε ότι η απόχρωση που θα επιλέξετε να συμβαδίζει με το χρώμα των ματιών και του δέρματος σας.

Για όλες εσάς που δεν σας αρέσουν τόσο οι μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σας, προσπαθήστε απλά να φωτίσετε τα μαλλιά σας με μερικά φλασάκια. Αυτό θα προσδώσει στο δέρμα σας την λάμψη που χρειάζεται και θα δώσει στην εικόνα σας μια νέα δυναμική!

Το μήκος των μαλλιών

Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο κοντά θα πρέπει να έχεις και τα μαλλιά σου. Τα κοντά μαλλιά έχουν συνδεθεί με τις πιο νεανικές ηλικίες. Αλλά πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικές να μην είναι τόσο κοντά ώστε να τονίζουν το οβάλ του προσώπου σας.

Προτιμήστε το κόλπο κομμωτικής που λέει για καρέ που να φτάνει είτε στο μέσο του μαγουλού σας ή μέχρι στη μέση του λαιμού σας.

Κόλπα κομμωτικής που σας δείχνουν νεότερες

Δώστε ένταση στα μαλλιά σας

Τα εντελώς ίσια μαλλιά σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες έτσι είναι καλύτερο όταν επιλέγετε ένα χτένισμα σε ίσια γραμμή να έχει και όγκο.

Αλλά ακόμη και με τον όγκο πρέπει να είστε λίγο φειδωλές και να μην ξεπεράσετε τα όρια. Ο όγκος πρέπει να είναι σε λογικό πλαίσιο διαφορετικά μπορεί να προσδώσει αρκετά χρόνια.

Τα κόλπα κομμωτικής προστάζουν αφέλειες

Οι ρυτίδες μπορούν να κρυφτούν με τις αφέλειες. Οι αφέλειες πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους και όχι πολύ παχιές και μακριές γιατί μπορεί να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μικρό και παχουλό.

Προσοχή στη χωρίστρα

Η χωρίστρα στη μέση μπορεί να σας δώσει ένα πολύ αυστηρό στυλ το οποίο μπορεί να μην επιθυμείτε. Μπορείτε αντί για χωρίστρα να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο παιχνιδιάρικα όπως για παράδειγμα μπορείτε να τα βάλετε προς τα πίσω ή από τη δεξιά ή από τη αριστερή πλευρά.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας. Και σε ένα σχήμα zic zag προκειμένου να ελαφρύνεται το όλο στυλ σας και να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας.

Τα καθημερινά χτενίσματα

Τα υπερβολικά σφιχτά χτενίσματα προσθέτουν μερικά χρόνια στην εμφάνισή σας. Εάν θέλετε να έχετε τα μαλλιά σας αλογοουρά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει μερικές χαλαρές τουφίτσες.

Αν επιθυμείτε να αφήσετε κάτω τα μαλλιά σας, δημιουργήστε την εντύπωση ενός ανάλαφρου λουκ με λίγες μπούκλες στα τελειώματα των μαλλιών.

Όσες από εσάς προτιμάτε τα ίσια μαλλιά χρησιμοποιήστε ασύμμετρα κουρέματα. Σε συνδυασμό με μερικές μπουκλίτσες στα μαλλιά για να έχετε ένα πιο ανάλαφρο στυλ.

Χτενίσματα το βράδυ

Το βράδυ τα μαλλιά σας θα μπορούσαν να έχουν ένα λιγότερο φυσικό χτένισμα. Θα μπορούσατε να μιμηθείτε την Adams και να κάνετε πλεξούδες στο κότσο σας δίνοντας έτσι μια παιχνιδιάρικη διάθεση στο όλο στυλ σας.

Συμβουλές styling

Μεγαλύτερες σας κάνει να φαίνεται η πολύ χρήση των προϊόντων styling στα μαλλιά σας. Ο κανόνας αυτός ισχύει και για το βράδυ.

Αν χρησιμοποιείτε αξεσουάρ styling μαλλιών, βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας. Αποφύγετε τα φανταχτερά και πλαστικά αξεσουάρ γιατί το αποτέλεσμα είναι μη ελκυστικό.

Όταν θέλετε να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μεγάλες κύλινδρους ή άλλα αξεσουάρ. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να γίνουν οι μπούκλες σας πάρα πολύ μικρές. Οι μικροσκοπικές μπούκλες μπορεί να σας προσθέσουν ζωντάνια στην εμφάνισή σας. Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο αν είστε κάτω των 25-30 ετών.

Διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή και σε καλή κατάσταση για να δείχνετε πάντα νέα και όμορφη.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News