24chroni-egkyos-stin-korintho-den-prolavainei-na-mpei-sto-maieytirio-kai-gennaei-sto-parkingk-tis-klinikis-260808
15:54

24χρονη έγκυος στην Κόρινθο δεν προλαβαίνει να μπει στο μαιευτήριο και γεννάει στο πάρκινγκ της κλινικής

15:54
Φώτης Γαλανόπουλος

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα γεννάει έξω από το νοσοκομείο επειδή δεν προλαβαίνει να φτάσει εγκαίρως και να περάσει το κατώφλι. Συνέβη στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου μια νεαρή γυναίκα  είχε μια έκτακτη περίπτωση γέννας στο προαύλιο.

24χρονη δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο Loutrakiblog.gr, μια έγκυος γυναίκα 24 ετών από τους Αγίους Θεοδώρους αισθάνθηκε πόνους ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Ο σύζυγός της τη μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά πριν προλάβει να κατέβει από το αυτοκίνητο, γέννησε το δεύτερο παιδί της.

Advertisement

Γρήγορα έσπευσαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα και τον σύζυγό της, που ήταν σε απόγνωση. Η 24χρονη και το μωρό μεταφέρθηκαν απευθείας στο χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο πλακούντας. Και η μητέρα και το μωρό είναι πλέον υγιείς και ευτυχισμένοι!

Advertisement

«Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν 9 μηνών έγκυος»: 26χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στα νεφρά & τελικά γέννησε

Μια Γυναίκα έπαθε σοκ αφού έσπευσε στο νοσοκομείο στις 4 το πρωί με αυτό που νόμιζε ότι ήταν πέτρες στα νεφρά, για να της πουν ότι βρισκόταν σε ενεργό τοκετό.

Πήγα για αφαίρεση πέτρας στα νεφρά και γύρισα σπίτι με ένα μωρό στην αγκαλιά μου

Η μητέρα δεν είχε ιδέα ότι ήταν έγκυος, με τους γιατρούς να αποκαλύπτουν ότι είχε διαστολή 8 εκατοστών και ήταν έτοιμη να γεννήσει χωρίς να έχει ιδέα σε ποιο στάδιο της εγκυμοσύνης της βρισκόταν.

Advertisement

Η χρήστης του TikTok LizzieQ μίλησε για την εμπειρία της στο διαδίκτυο και αποκάλυψε ότι βίωσε μια κρυπτική εγκυμοσύνη – έναν σπάνιο τύπο εγκυμοσύνης που δεν ανιχνεύεται.

Στο σπάνιο περιστατικό μιας κρυπτικής εγκυμοσύνης , οι γυναίκες δεν τείνουν να εμφανίζουν τα συνήθη συμπτώματα όπως εμετούς, κόπωση, απουσία περιόδου και συχνά περνούν χωρίς καρούμπαλο μωρού.

Advertisement

Η Lizzie εξηγεί στο βίντεό της ότι δεν πήρε καθόλου βάρος κατά τη διάρκεια της κρυπτικής εγκυμοσύνης της και εξακολουθούσε να έχει όλες τις περιόδους της μέχρι να γεννήσει.

“Δεν πήρα βάρος, είχα όλες τις περιόδους μου. Έπαιρνα ενεργά BC [αντισύλληψη]”, αποκάλυψε.

Εξήγησε ότι ένα βράδυ ξύπνησε με πόνους και πήγε μόνη της στο νοσοκομείο, όπου σύντομα ανακάλυψε ότι επρόκειτο να γεννήσει.

“Νόμιζα ότι είχα πέτρα στα νεφρά και πήγα στα επείγοντα στις 4 το πρωί. Καμία από τις νοσοκόμες δεν υποψιάστηκε ότι ήμουν έγκυος”, θυμήθηκε η Lizzie.

“Ο γιατρός των επειγόντων έκανε μια εξέταση και μου είπε ότι είχα διαστολή 8 εκατοστών σε ενεργό τοκετό”.

Διαγνώστηκε επίσης με προεκλαμψία, η οποία προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, και με προγενέστερο πλακούντα – μια κατάσταση κατά την οποία ο πλακούντας βρίσκεται πολύ χαμηλά στη μήτρα και καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας.

Ο προδρομικός πλακούντας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν τον πλακούντα με τη μήτρα μπορεί να σχιστούν.

Εξήγησε ότι η πάθηση αυτή την εμπόδισε να αισθανθεί την κίνηση του μωρού όσο ήταν έγκυος.

Η Lizzie αποκάλυψε επίσης ότι αναγκάστηκε να γεννήσει χωρίς επισκληρίδιο και χωρίς να γνωρίζει σε ποιο στάδιο της κύησης βρισκόταν.

Είπε: “Δύο ώρες αργότερα με πλήρη διαστολή. Χωρίς επισκληρίδιο. Κανένα υπερηχογράφημα. Καμία ένδειξη για το πόσο μακριά. Γέννησε ένα τελειόμηνο κοριτσάκι βάρους 6 κιλών και 7 λιβρών”.

Με λεζάντα στην ανάρτησή της, πρόσθεσε: “Και τώρα έχω ένα ευτυχισμένο, υγιές δίχρονο παιδί”.

Οι άνθρωποι που είδαν το βίντεό της σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν την εμπειρία της, με ένα άτομο να γράφει: “Αυτό είναι τρελό. Ουάου. Τι ιστορία!”

Κάποιος άλλος είπε: “Η ιστορία αυτή είναι μια απίστευτη ιστορία: “Αυτή είναι μια άγρια και τρελή ιστορία που θα τους πω όταν μεγαλώσουν!”

Ένας τρίτος έγραψε: “Ουάου!!! Είμαι μαμά τεσσάρων παιδιών. Τα γυναικεία σώματα είναι εκπληκτικά. Τρελοί σούπερ ήρωες”.

Ένας ακόμη μοιράστηκε: “Συμβαίνει περισσότερο απ’ όσο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν! Χαίρομαι που ήταν ένα υγιές και ολοκληρωμένο μωρό”.

“Η ανακούφιση που πρέπει να νιώσατε όταν ήταν υγιής και τελειόμηνη (sic)”, συμφώνησε ένας άλλος.

Τι είναι η κρυπτική εγκυμοσύνη

Η κρυπτiκή εγκυμοσύνη είναι όταν μια έγκυος δεν γνωρίζει ότι είναι έγκυος. Είναι επίσης γνωστή ως κρυφή εγκυμοσύνη. Αν έχετε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μην καταλάβετε ότι είστε έγκυος μέχρι πολύ αργά στην εγκυμοσύνη σας ή μέχρι να γεννησετε.

Η κρυφή εγκυμοσύνη είναι σπάνια. Μελέτες εκτιμούν ότι 1 στις 400 ή 500 γυναίκες βρίσκονται 20 εβδομάδες (περίπου 5 μήνες) στην εγκυμοσύνη πριν το συνειδητοποιήσουν. Μία στις 2.500 γυναίκες φτάνει μέχρι τον τοκετό προτού συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί. Αυτό είναι περίπου τρεις φορές πιο συχνό από την πιθανότητα να έχετε τρίδυμα.

Ποια είναι τα κρυπτικά συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Οι κρυπτικές εγκυμοσύνες ορίζονται συχνά από την έλλειψη φυσιολογικών σημείων και συμπτωμάτων εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες δεν έχουν αυτά τα συμπτώματα. Και άλλες μπορεί να έχουν ήπια συμπτώματα εγκυμοσύνης, αλλά να τα γράφουν ως κάτι άλλο.

Εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

Ένα από αυτά είναι οι χαμένες περίοδοι. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η κρυφή περίοδος εγκυμοσύνης (έμμηνος ρύση κατά τη διάρκεια κρυφής εγκυμοσύνης). Μπορεί όμως να έχετε αιμορραγία εμφύτευσης ή μη φυσιολογική αιμορραγία εγκυμοσύνης και να νομίζετε ότι είναι η περίοδός σας.

Μερικά άλλα κοινά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε είναι:

Πονόλαιμο ή πρησμένο στήθος

Κηλίδες

Ναυτία ή εμετός

Κόπωση

Φούσκωμα

Κράμπες

Δυσκοιλιότητα

Συχνή ούρηση

Συμφόρηση

Ξαφνικές αποστροφές ή επιθυμίες για φαγητό