adonis-georgiadis-gia-lianemporio-zito-sygnomi-einai-fovera-ekneyristiko-ayto-poy-symvainei-101297
12:58

Άδωνις Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: «Ζητώ συγνώμη. Είναι φοβερά εκνευριστικό αυτό που συμβαίνει»

12:58
Χριστίνα Προφαντή

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη δύσκολη επέμβαση στο πόδι του αναρρώνει στο σπίτι του και το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6, μίλησε και για την περιπέτεια της υγείας του και για τα υβριστικά μηνύματα που δέχεται αλλά και το λιανεμπόριο, που ανέβασε ρολά έστω και με πολύ αυστηρά μέτρα.

Περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε έναν πόνο στο δεξί πόδι αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Είπε χαρακτηριστικά: «Προ ημερών όμως ήταν απερίγραπτος ο πόνος, ο χειρότερος εχθρός να μην το αισθανθεί. Η μαγνητική έδειξε μία μεγάλη κήλη και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Ήταν μία δύσκολη επέμβαση κράτησε 4,5 ώρες και πήγαν όλα καλά. Πονάω, είμαι στο σπίτι, αλλά το πόδι πέρασε. Αν δεν το ζήσει κανείς δεν το καταλαβαίνει. Έως Τετάρτη δεν θα πάω γραφείο, μετά θα δούμε αναλόγως πώς πάει.»

Advertisement

Άδωνις Γεωργιάδης – Το παράπονο σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε το παράπονό του για τα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας: «Δυστυχώς στο διαδίκτυο με την ανωνυμία, που υπάρχει φαίνεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, μπλέκει τα προσωπικά, την υγεία με την πολιτική. Τι σχέση έχει αν με συμπαθεί κάποιος ως πολιτικό, ως υπουργό με τα θέματα της υγείας; Είναι απογοήτευση, σε προβληματίζει όταν συμβαίνουν αυτά.»

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει με το λιανεμπόριο είπε ότι «Είναι εξαιρετικά, φοβερά εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο.»

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέχεια επισήμανε: «Ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές. Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.»

Advertisement

Επίσης απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδικίας προς τη βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθισε και μέτρησε πόσες μέρες λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης μέσα στο 2021 και διαπίστωσε ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα. Ζήτησε δε να απομονωθούν οι φωνές του λαϊκισμού, που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

Advertisement

«Ξέραμε ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας»

Ζήτησε υπομονή από όλους, εκτιμώντας ότι μετά τις 15 Απριλίου, ή σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πτώση του επιδημικού κύματος.

«Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα ότι να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση. Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό και να αυτοπροστατεύονται, καθώς ο ιός είναι πλέον πιο μεταδοτικός.

Advertisement