allagi-ston-kodiko-6-neo-metro-amp-8211-odostrotiras-an-anevoyn-ta-kroysmata-stis-giortes-112657
23:02

Αλλαγή στον κωδικό 6: Νέο μέτρο – οδοστρωτήρας αν ανέβουν τα κρούσματα στις γιορτές

23:02
Χριστίνα Προφαντή

Αλλαγή στον κωδικό 6: Λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι για να στεφθεί με επιτυχία θα πρέπει το ιικό φορτίο στην Ελλάδα να είναι μικρό.

Γι’ αυτό τα μέτρα σήμερα και την Πρωτοχρονιά θα είναι δρακόντεια καθώς περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Φυσικά κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και το αρνητικό σενάριο. Τι θα συμβεί δηλαδή αν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτές που θα οδηγήσει σε ένα τρίο πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Advertisement

Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά σε ένα νέο μέτρο που μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ όμως εφαρμόζεται με επιτυχία.

Τι μπορεί να αλλάξει στον κωδικό 6

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τελειώσει τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 θα μπορούν να μετακινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Σε περίπτωση που βρεθούν σε μεγαλύτερη απόσταση, τότε το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό.

Advertisement

Αν θα δούμε το συγκεκριμένο μέτρο ή κάποια εξίσου σκληρά θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων στις γιορτές. Αν τα κρούσματα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τότε το άνοιγμα της χώρας θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Advertisement

Αν τα κρούσματα ανέβουν τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα…