allazoyn-ola-anoigoyn-frontistiria-kai-organomenes-paralies-amp-8211-katargeitai-to-click-away-kai-to-click-inside-88529
18:04

Αλλάζουν όλα: Ανοίγουν φροντιστήρια και οργανωμένες παραλίες – Καταργείται το click away και το click inside

18:04
Νίκη Μουλά

Lockdown – Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται το άνοιγμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αποκλειστικά και μόνο για όσους μαθητές δίνουν εξετάσεις. Αυτό επρόκειτο να συμβεί στις 10 Μαΐου μαζί με το άνοιγμα των σχολείων.

Lockdown – Ανοίγουν και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για τους μαθητές της Γ Λυκείου

Επίσης, η επιτροπή, εισηγείται την κατάργηση του click away και του click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανά 100 τ.μ.

Advertisement

Η επιτροπή έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου.

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

Advertisement

«Προχωράμε βήμα βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν, θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

Πάντως, πιο σαφής ως προς την ημερομηνία ήταν ιδιοκτήτης beach bar που μίλησε στην ίδια εκπομπή, καθώς, όπως είπε, ετοιμάζεται να ανοίξει στις 15 Μαΐου.

Advertisement

«Επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε για τις 15 Μαΐου, αλλά από όσα έχουμε ακούσει τότε θα γίνει το άνοιγμά μας. Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό, έχουμε προεργασίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα και με τις προδιαγραφές. Το κατάστημά μας είναι για καφέ. Είμαστε από τις τυχερές οργανωμένες παραλίες, γιατί τα καταστήματα έχουν ξεχωριστή είσοδο. Εμείς δεν έχουμε ξαπλώστρες. Το καλοκαίρι υπό κανονικές συνθήκες έχουμε γύρω στις 600 ομπρέλες, αλλά τώρα είμαστε σε αναμονή» δήλωσε ο Νίκος Βενιέρης.

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Advertisement

Το άνοιγμά τους θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Lockdown – Το Υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

Advertisement