dermitzakis-na-anoixoyn-kafeteries-mpar-kai-estiatoria-na-valoyn-oi-magazatores-se-taxi-tis-plateies-95148
16:33

Δερμιτζάκης: «Να ανοίξουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, να βάλουν οι μαγαζάτορες σε τάξη τις πλατείες»

Μανώλης Δερμιτζάκης: Στην ενημερωτική εκπομπή “Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Μανώλης Δερμιτζάκης: Όσα είπε στην εκπομπή

Μίλωντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ για το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, ωστόσο Θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με διενέργεια self test. Στην συνέχεια, τάχθηκε ενάντια στην θέση, πως η πίεση στο Ε.Σ.Υ να καθορίζει τις αποφάσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Advertisement

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί» και συμπληρώνει πως οι αποφάσεις για την κοινωνία, πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς. Έπειτα, εξήγησε πως στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν πολύ αυστηρά μέτρα, χωρίς μάλιστα να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα αυτού, να μπει η χώρα σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετώπισης.

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στις εικόνες με τους χιλιάδες νέους στις πλατείες. Όπως είπε, τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο. Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες, οι μαγαζάτορες θα μπορούσαν να βάλουν τάξη κάλυτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Advertisement

Για το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, όμως θα ήταν εφικτό να γίνουν μετακινήσεις με διενέργεια self test. Αρκεί μόνο να ληφθούν εγκαίρως αποφάσεις και να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.

Advertisement

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως «τα μικρά ανοίγματα» που έγιναν, σχετίζονται με την βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεπώς, καλό θα ήταν να συνεχιστούν, ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:

Advertisement