Advertisement
NEWS

Δυστυχώς, μόλις επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο… 40 οι νεκροί και 100 οι τραυματίες στο μπαρ – Από αυτό έγινε μάλλον η έκρηξη…

12:45
Εβίτα

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας τα θύματα δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν αμέσως λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων που φέρουν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η ελβετική αστυνομία εκτιμά πως περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν- Μοντανά, στην Ελβετία στη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά.

Advertisement

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο, η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ σημείωσε ότι τα θύματα δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν αμέσως λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων που φέρουν.

Λίγο νωρίτερα ο Φρεντερίκ Ζισλέ διοικητής της αστυνομίας του καντονιού Βαλέ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι “πολλές δεκάδες άνθρωποι θεωρούνται νεκροί” και περίπου 100 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις αρχές του ελβετικού καντονιού, η πυρκαγιά στο μπαρ ξέσπασε λόγω έκρηξης και δεν οφείλεται σε επίθεση. Εξάλλου μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πολίτες άλλων χωρών.

Advertisement

Γεμάτα τα νοσοκομεία της Ελβετίας

Advertisement

Τα νοσοκομεία της Ελβετίας βρίσκονται αντιμέτωπα με “εισροή τραυματιών”. Σύμφωνα με το Sky News, ο κρατικός σύμβουλος του καντονιού Βαλέ, Στεφάν Γκάντσερ, δήλωσε ότι η περιοχή “χτυπήθηκε από μια τρομερή τραγωδία”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πρώιμες αναφορές της ελβετικής εφημερίδας Blick, εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια συναυλίας, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Οι Αρχές σημειώνουν επίσης ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και αλλοδαποί, χωρίς να δίνονται συγκεκριμένες εθνικότητες, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για “διεθνώς φημισμένο χιονοδρομικό θέρετρο με πολλούς τουρίστες”.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας, ο διοικητής της καντονιακής αστυνομίας του Βαλέ, Φρεντερίκ Γκίσλερ, ανέφερε ότι περίπου 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά στο Le Constellation Bar, με την πλειονότητά τους να φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ πρόσθεσε ότι “αρκετές δεκάδες” άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό.

Όπως είπε, ο καπνός εντοπίστηκε για πρώτη φορά γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ ταυτόχρονα τρίτο πρόσωπο ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε, “οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί ποδός και εργάζονται με θάρρος”, προσθέτοντας ότι “νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα διαχειρίζονται εισροή τραυματιών”. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να “αποφύγουν σήμερα κάθε επικίνδυνη δραστηριότητα”, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των διασωστών.

Advertisement

Στα τελευταία πλάνα που φτάνουν από την Ελβετία, αστυνομικοί φαίνονται να ελέγχουν τον χώρο γύρω από το Le Constellation Bar and Lounge στις ελβετικές Άλπεις. Οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών, καθώς και δυνάμεις της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών διάσωσης, έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Παράλληλα, δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν έντονη δραστηριότητα ελικοπτέρων στην περιοχή, με αεροσκάφη της Air Zermatt – εταιρείας γνωστής για αποστολές ορεινής διάσωσης – να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο μπαρ τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, ενώ ο χώρος είχε δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 300 ατόμων, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός παρευρισκομένων.

 

 

Το Κραν Μοντανά, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ελβετίας, είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και έχει περιγραφεί από την αστυνομία ως “διεθνώς φημισμένο χιονοδρομικό θέρετρο με πολλούς επισκέπτες”.

 

TAGS:
Advertisement