ellines-astynomikoi-tis-omadas-di-as-esosan-ti-zoi-22chronoy-poy-toy-gyrise-i-glossa-91663
09:44

Έλληνες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσωσαν τη ζωή 22χρονου που του γύρισε η γλώσσα

Διάσωση από αστυνομικούς: Οι αστυνομικοί έχουν πολλά δικαιώματα, ωστόσο έχουν ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις. Το κυριότερο χρέος τους, είναι η προστασία του πολίτη. Ένα περιστατικό την Τρίτη που μας πέρασε, επιβεβαιώνει πως αρκετοί αστυνομικοί, υπηρετούν και με το παραπάνω το χρέος τους.

Διάσωση από αστυνομικούς: Το περιστατικό που συνέβη

Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έσωσαν 22χρονο στο κέντρο της Αθήνας, που του είχε γυρίσει η γλώσσα. Για τη διάσωση μίλησαν αποκλειστικά στον Γιάννη Σωτηρόπουλο, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Άκρως συγκινητικό είναι το «ευχαριστώ» που έλαβαν από την μητέρα του νεαρού.

Advertisement

Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν οι τρεις αστυνομικοί κλήθηκαν να σώσουν το γιο της που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Όπως περιγράφει στο Star ο αστυνομικός Δ. Σταυροθεόδωρος, μια νεαρή κοπέλα κατέβηκε από τη θέση του οδηγού και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, λέγοντας ότι ο αδελφός της είχε καταρρεύσει.

Advertisement

«Από την πόρτα του συνοδηγού βγαίνει η μητέρα και λέει: “Βοήθεια, το παιδί μου, γύρισε η γλώσσα του”. Πηγαίνω και βλέπω τον γιο της να είναι «μπλε», τον πιάνω, βάζω το χέρι στο στόμα και κατάφερα να του γυρίσω τη γλώσσα και τον βλέπω να ανασαίνει», είπε ο επικεφαλής Α΄ Αλλαγής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, Παναγιώτης Βούλης.

Advertisement

Διάσωση από αστυνομικούς: Τον μετέφεραν στην συνέχεια στο νοσοκομείο

Μόλις ο 22χρονος ανέκτησε τις αισθήσεις του οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια ενός πολίτη, τον μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο και τον παρέδωσαν στους γιατρούς του ΕΛΠΙΣ.

«Στο σημείο σταμάτησε πολίτης να τον έχει ο Θεός καλά, του είπαμε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, καθώς η κοπέλα ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να οδηγήσει και σε πέντε λεπτά φτάσαμε στο νοσοκομείο», είπε και ο τρίτος αστυνομικός, Νίκος Βαρσαμόπουλος.

Όπως λένε και οι τρεις, η ανταμοιβή τους είναι το «ευχαριστώ» των πολιτών που εξυπηρετούν και η ευγνωμοσύνη που βλέπουν στα μάτια τους. Χρέος τους να υπηρετούν τους πολίτες και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους.

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

5 λόγοι που αγαπάμε τα ζώδια του νερού και τα κάνουν μοναδικά

5 Ιδανικά κουρέματα για γυναίκες με λεπτή τρίχα

Αν θες το καλό σου, διώξε από τη ζωή σου τους λάθος ανθρώπους