exallos-o-nikos-chardalias-profanos-i-moysiki-den-kollaei-ayti-i-logiki-toy-paralogoy-prepei-na-stamatisei-79128
20:13

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Προφανώς η μουσική δεν κολλάει. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει»

20:13
Νίκη Μουλά

Έξαλλος έγινε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας όταν άκουσε ότι οι καταστηματάρχες τις εστίασης ετοιμάζουν «αντάρτικο» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά τους.

Τι ακριβώς είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Λογικές αντάρτικου είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά τις πληροφορίες ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Advertisement

«Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θα εφαρμοστούν»

Μάλιστα, ο υφυπουργός σε έντονο ύφος και με έντονο ξέσπασμα απάντησε σε όσους σχολιάζουν πως «ο κορωνοϊός κολλάει με τη μουσική».

Όπως εξήγησε, η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.

Advertisement

Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, καθώς η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ.

Advertisement

«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι. Να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα – βήμα. Δεν μπορεί να περνάει σε μια ευνομούμενη πολιτεία, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάνει τεράστιες θυσίες, να συζητάμε λογικές αντάρτικου» είπε εμφανώς εκνευρισμένος.

Ανέφερε, δε, πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Δείτε το απόσπασμα με το ξέσπασμα που είχε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο 13:45

Advertisement