exodiko-apo-tin-psychologo-tis-karolain-me-echete-katastisei-os-to-ypaitio-prosopo-gia-to-thlivero-gegonos-76043
19:38

Εξώδικο από την «ψυχολόγο» της Κάρολαϊν: «Με έχετε καταστήσει ως το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός»

19:38
Χριστίνα Προφαντή

Η Ελένη Μυλωνοπούλου αναφερόμενη τον τελευταίο καιρό ως «ψυχολόγος της Καρολάιν έστειλε εξώδικο στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει το πτυχίο της εντός δύο ημερών κατηγορώντας για την αντιποίηση επαγγέλματος.

Ελένη Μυλωνοπούλου – «Είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται τα πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει ως να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά»

Η ίδια σημειώνει ότι: «Ουδέποτε ανακοίνωσα και ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα» και καλεί τον σύλλογο να «προβεί άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

Advertisement

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) είχε ζητήσει από την Ελένη Μυλωνοπούλου να καταθέσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σε επιστολή ο ΣΕΨ έκανε λόγο για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις εμφανίσεις της ψυχολόγου της Κάρολαιν σε αρκετά Μέσα, στα οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις συνεδρίες της με την 20χρονη. Αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι η κυρία Μυλωνοπούλου δεν είναι ψυχολόγος ενώ στάθηκαν και στη μη τήρηση του απορρήτου.

Advertisement

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Advertisement

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Advertisement