glyka-nera-oi-georgianoi-einai-poly-skliroi-den-tha-omologisei-pote-amp-8211-psachnoyn-stin-kriti-toys-dolofonoys-83021
18:26

Γλυκά Νερά: «Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ» – Ψάχνουν στην Κρήτη τους δολοφόνους

Καλλιακμάνης για Γλυκά Νερά: Στην ενημερωική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε την Τετάρτη 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα περιστατικά εγκληματικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, αλλά και στις ανάγκες ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων.

Καλλιακμάνης για Γλυκά Νερά: Όσα δήλωσε στην εκπομπή

Αρχικά, ο κ. Καλλιακμάνης δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ανακυκλούμενη εγκληματικότητα. Η αστυνομία βρίσκεται σε ένα συνεχές crash test. Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ. Το DNA του έχει ταυτοποιηθεί. Είναι σεσημασμένος. Αυτόν θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Μέχρι να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Θα μπει για ληστεία, θα βγει στα 3-4 χρόνια. Ο δικαστής θα του ρίξει παραπάνω ποινή. Δεν έχει κάνει φόνο, εκτός αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση των Γλυκών Νερών».

Advertisement

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Να αλλάξουν οι νόμοι, η πολιτεία να φτιάξει φυλακές κι αυτοί που τελούν φόνους να μην βλέπουν το φως του ήλιου. Το σπίτι είναι ιερός χώρος. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του νόμου κι εκεί, στη διάρρηξη».

Ο Γεωργιανός αρνείται τα πάντα

Ο ύποπτος Γεωργιανός που συνελήφθη στον Εβρο, εξετάζεται από τις αρχές εδώ και σχεδόν 24 ώρες, για τυχόν εμπλοκή στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, πρόκειται για έναν κακοποιό που μέχρι αυτή την ώρα αρνείται τα πάντα. Αρνείται ακόμα και την εμπλοκή του στη ληστεία του ηλικιωμένου στο Πικέρμι, η οποία έχει αποδειχτεί, καθώς βρέθηκε DNA του στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Advertisement

Ο Γεωργιανός θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ, καθώς έχει πάρει προθεσμία. Έτσι, οι αστυνομικοί θα έχουν κι άλλο χρόνο να εξετάσουν όλα τα στοιχεία.

Advertisement

Οι έρευνες στρέφονται στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δίνουν έμφαση σε ένα δίκτυο πληροφόρησης που έχει στήσει μέσα στους κύκλους των φυλακών της Κρήτης. Σύμφωνα με το cretalive, οι Αρχές ζήτησαν από την επόμενη κιόλας μέρα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, λίστες αποφυλακισθέντων από τις φυλακές Αλικαρνασσού, αλλά και από άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου.

Παράλληλα, έχουν προσεγγίστει πληροφοριοδότες από το δίκτυο των φυλακών, για να βρεθούν διασυνδέσεις μεταξύ συμμοριών, που ίσως οδηγήσουν σε σημαντικές για την υπόθεση, πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχουν ήδη εντοπιστεί στην Κρήτη δύο περιπτώσεις κακοποιών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Αρχών. Πρόκειται για Γεωργιανούς που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για βίαια εγκλήματα και ληστείες με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.

Advertisement