i-poli-mystirio-tis-italias-me-ta-miden-kroysmata-koronoioy-kai-i-ereyna-stoys-katoikoys-tis-gia-antisomata-44337
17:28

Η πόλη μυστήριο της Ιταλίας με τα μηδέν κρούσματα κορονοϊού και η έρευνα στους κατοίκους της για αντισώματα

17:28
Newsroom

Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία μέσα σε μία μέρα έφτασε τους 812 και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 11.591. Τα νέα κρούσματα ήταν μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα αλλά η κατάσταση δεν παύει να είναι δύσκολη, φθάνοντας τα 4.050 σε μια μέρα και σε σύνολο τα 101.739.Την ίδια ώρα, 3.981 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι ή και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 14.620 είναι εκείνοι που πλέον έχουν ιαθεί από τον Covid-19.

Στο νοσοκομείο γενικότερα, έχουν εισαχθεί 27.795 με αποτέλεσμα το εθνικό σύστημα υγείας να αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την παροχή υπηρεσιών, κλινών κλπ.

Advertisement

Την τραγική πρωτιά στα θύματα, την έχει η περιφέρεια της Λομβαρδίας με 6.818 νεκρούς και 42.161 περιστατικά

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.531 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.538. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.724, με 413 νεκρούς.

Η επαρχία Παβία δεν έχει κανέναν πολίτη να νοσεί

Η επαρχία Παβία με μόλις 1000 κατοίκους δείχνει να νικά τον κορονοϊό καθώς κανένας κάτοικος  δεν έχει προσβληθεί και οι Ιταλοί θα κάνουν έρευνες για να δουν μήπως στους πολίτες αυτούς υπάρχουν αντισώματα.

Advertisement

Κορονοϊός: Η πόλη - μυστήριο της Λομβαρδίας με τα μηδέν κρούσματα

Advertisement

Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική της έκδοση η γνωστή εφημερίδα αναφέρει πως μια μικρή πόλη της επαρχίας Παβία που βρίσκεται στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας (της περιοχής δηλαδή που έχει πληγεί όσο καμία άλλη), δεν έχει κανένα κρούσμα. Η πόλη λέγεται Φερέρα Ερμπονιόνε και οι πάνω από 1.000 κάτοικοί της δεν έχουν προσβληθεί στον ιό.

Διατάχτηκε έρευνα από το Ινσιτούτο Μοντίνο της Παβία

Το γεγονός των μηδενικών κρουσμάτων έκανε το Ινστιτούτο Μοντίνο της Παβία να προβεί σε σχετική έρευνα. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τζιοβάνι Φασίνα, όλοι οι κάτοικοι θα κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, είτε στο εργαστήριο της κοντινής πόλης Σανατσάρο ντε Μπουργκουντί, είτε στο σπίτι τους.

Η έρευνα στηρίζεται στο αντισώματα που αντιπαραβάλλουν τον covid-19

Με τις εξετάσεις αυτές και την έρευνα που θα γίνει, θα φανεί αν στη Φερέρα Ερμπονιόνε οι κάτοικοί της έχουν αντισώματα ικανά να αντιπαραβάλλουν τον covid-19. Αν δηλαδή υπάρχει κάτι στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτού του μικρού πληθυσμού που να μπορεί να εξηγήσει γιατί κανείς δεν έχει προσβληθεί, κάτι που αν όντως αποδειχθεί ίσως να είναι και το κλειδί στην εξεύρεση λύσης κατά την πανδημίας.

Advertisement