kakokairia-mideia-fotia-se-metaschimatisti-tis-dei-amp-8211-choris-reyma-sta-voreia-proastia-109794
23:11

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα στα Βόρεια Προάστια

23:11
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κάτω Κηφισιά και συγκεκριμένα στον 86ο μετασχηματιστή μέσης τάσης, στην Αθανασίου Διάκου και Υψηλάντου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ,  από το βραχυκύκλωμα δημιουργήθηκε και μικρή πυρκαγιά, αφήνοντας έτσι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Advertisement

Παράλληλα, πολλές περιοχές στα Βόρεια Προάστεια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση όπως η Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη, η Δροσιά, η Σταμάτα, το Γραμματικό, το Πολύδροσο, το Χαλάνδρι, η Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό, το Καπανδρίτι, τα Κιούρκα, ο Άγιος Στέφανος, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, η Κάτω Κηφισιά, τι Μαρούσι, το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, η Καλογρέζα, το Μενίδι, το Νέο Ηράκλειο, ο Σκαραμαγκάς, η Σαλαμίνα, ο Αυλώνας, η Νέα Ιωνία και η Μεταμόρφωση.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.

Advertisement

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement