kataggelia-goneon-papas-arnithike-na-koinonisei-paidia-me-anapiries-giati-den-katalavainoyn-83035
16:12

Καταγγελία γονέων: Παπάς αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρίες «γιατί δεν καταλαβαίνουν»

Καταγγελία γονέων: Ένα νέο περιστατικό κοινωνικού αποκλεισμού κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ένας ιερέας, δεν άφησε παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες να κοινωνήσουν, διότι υπάρχει κίνδυνος να το φτύσουν.

Καταγγελία γονέων: Τι ακριβώς συνέβη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα πρωτοφανές περιστατικό κοινωνικού αποκλεισμού. Το περιστατικό συνέβη στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς. Ένας ιερέας, δεν άφησε παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες τα οποία ήθελαν να κοινωνήσουν. Εκείνος τα απέκλεισε κατηγορηματικά με την αιτιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» και για το λόγο αυτό «μπορεί να το φτύσουν».

Advertisement

Τα παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες παραθέριζαν στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας, που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ) και θέλησαν αφού παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία να κοινωνήσουν. Κι όμως, όπως καταγγέλουν οι φροντιστές τους, ο ιερέας τους απέκλεισε χωρίς να δεχτεί καμιά περαιτέρω συζήτηση.

Advertisement

Καταγγελία γονέων: Τι καταγγέλουν οι φροντιστές των παιδιών

Σε κείμενο που ανάρτησε στο Facebook μία από τις συνοδούς των παιδιών ΑμΕΑ, η κα Κλεοπάτρα Ελεσκέη κατήγγειλε τα εξής:

Advertisement

«Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυάς.

Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται.

Φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση παραθέσαμε στην πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα.

Advertisement

Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση φτάνοντας μέχρι και τον Ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωση μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά.

Καταγγελία γονέων: Τι δηλώνει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου, επιβεβαιώνει με δηλώσεις της στην “Εφ.Συν.” τα καταγγελλόμενα, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Άμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

Όπως λέει η κ. Καρασαββίδου, «πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά».

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Παύλος Πολάκης: Αγνόησε τον αντικαπνιστικό νόμο και άναψε ξανά τσιγάρο μέσα στη βουλή

Το Μετρό γεμίζει με πάνοπλους άνδρες – Σχέδιο της αστυνομίας για περιπολίες από τους «Μαύρους Πάνθηρες»

Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Δροσερή και ανάλαφρη λιχουδιά χωρίς τύψεις για την σιλουέτα σας