ochi-se-nea-paratasi-toy-lockdown-ta-senaria-gia-anoigma-scholeion-kai-lianemporioy-109556
20:20

«Όχι» σε νέα παράταση του Lockdown. Τα σενάρια για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

20:20
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει νέα παράταση του lockdown άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράταση Lockdown: Οι πρώτες ενδείξεις

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες ξέρετε ότι αποτελούν το μέρος από το οποίο αντλούνται τα περιστατικά που πηγαίνουν στις ΜΕΘ. Υπάρχει μια σταθεροποίηση. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή. Η εμπειρία δείχνει ότι τέτοιο lockdown θα οδηγήσει σε καλυτέρευση των αποτελεσμάτων και έτσι δεν θα έχουμε τέτοια παράταση», σχολίασε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Advertisement

Ταραντίλης

Εξαδάκτυλος: «Φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», αναφέρθηκε στο lockdown. Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να επανέρθουν ορισμένες δραστηριότητες από την 1η Μαρτίου.

Advertisement

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκτίμησε παράλληλα πως σε περίπτωση που δεν αποδίδουν τα μέτρα, αυτό θα είναι ορατό τη 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown. Επίσης, το ίδιο θα ισχύσει και για το αν υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης.

Advertisement

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», είπε εντούτοις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαία. Εκεί, τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα. Βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση. Οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Παράλληλα, εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Advertisement