matina-pagoni-i-apantisi-ston-amp-8220-eroteymeno-thaymasti-amp-8221-tis-poy-tis-afierose-ton-emvoliasmo-toy-80519
10:37

Ματίνα Παγώνη: Η απάντηση στον “ερωτευμένο θαυμαστή” της που της αφιέρωσε τον εμβολιασμό του

10:37
Νίκη Μουλά

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας, για τα κρούσματα που θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου, για τις θρομβώσεις αλλά και για τον “θαυμαστή” της που πριν λίγες μέρες πήγε να εμβολιαστεί κρατώντας ένα χαρτί στο οποίο της αφιέρωνε τον εμβολιασμό του λέγοντας πως είναι «ερωτευμένος μαζί της».

Τι είπε για τις θρομβώσεις

«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών, ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως τα νοσοκομεία επιστρέφουν σιγά σιγά στην κανονικότητα. «Οι κλινικές αλλάζουν γίνονται από covid no covid».

Advertisement

Επεσήμανε πως αν τέλος Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80% θα σημαίνει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να βγάλουμε και τις μάσκες.

Advertisement

Ματίνα Παγώνη – Τι είπε για τον “θαυμαστή” που της αφιέρωσε το εμβόλιο

Ματίνα Παγώνη

Αναφορικά με τον “θαυμαστή” της, ο οποίος όταν πήγε να εμβολιαστεί είχε μαζί του και ένα μήνυμα προς την κ. Παγώνη: «Κυρία Παγώνη εμβολιάστηκα για σένα, γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί σου», η ίδια σχολίασε πως της στείλανε την φωτογραφία και πως την αποδέχτηκε θετικά γιατί εμβολιάστηκε ο άνθρωπος αυτός.

Επίσης η Ματίνα Παγώνη πρόσθεσε: «Έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει. Το συμπέρασμα όμως από αυτή την ιστορία είναι ότι εμβολιάστηκε κάποιος που δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Άρα έχουμε κάτι θετικό από αυτή την ιστορία».

Advertisement

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε η Ματίνα Παγώνη και το σχόλιο για τον “θαυμαστή” της στο 0:42