menios-foyrthiotis-ithele-na-mpei-sto-dromoka-teio-alla-oi-giatroi-ekrinan-oti-den-chrizei-nosileias-81269
15:45

Μένιος Φουρθιώτης: Ήθελε να μπει στο Δρομοκαΐτειο αλλά οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρίζει νοσηλείας

15:45
Νίκη Μουλά

Ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται ότι ζήτησε εισαγωγή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, μετά από την πρότασή του για μεροκάματα στη φυλακή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο newsit.gr και δήλωσε: «Ο Μένιος Φουρθιώτης προσήλθε την Κυριακή 23/5, γύρω στις 12.30, στο Δρομοκαΐτειο το οποίο εφημέρευε, συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών. Ο κος Φουρθιώτης προσήλθε μετά από δικό του αίτημα να του γίνει ψυχιατρική εκτίμηση και εξέταση για να διαπιστωθεί αν χρίζει νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική»

Advertisement

Μένιος Φουρθιώτης – «Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δεν χρίζει νοσηλείας»

Στην επίσκεψη στο Δρομοκαΐτειο την Κυριακή 23/5, σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο, ο Μένιος Φουρθιώτης περίμενε κανονικά και υπομονετικά τη σειρά του στα έκτακτα ιατρεία της εφημερίας, όχι όμως χωρίς να εκδηλώσει κάποια στιγμή και μια ιδιαίτερη προτίμηση. Όπως περιγράφει ο κος Γιαννάκος: «την ώρα της αναμονής του, ο κος Φουρθιώτης ζήτησε από τους νοσηλευτές νερό. Ένας νοσηλευτής του έφερε νερό από τον ψύκτη σε πλαστικό ποτηράκι αλλά ο κος Φουρθιώτης απάντησε πως δεν μπορεί να πιεί… τέτοιο νερό και πως πίνει μόνο εμφιαλωμένο. Οι νοσηλευτές που είχαν εύκαιρα εμφιαλωμένα νερά, του έδωσαν ένα μπουκαλάκι. Οι γιατροί τον είδαν τελικά γύρω στις 14.00. Τον εξέτασαν ενδελεχώς και για αρκετή ώρα, αλλά η ομάδα των ειδικών έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος νοσηλείας του και έτσι μετά το τέλος της εξέτασης, ο κος Φουρθιώτης αποχώρησε ξανά με τους αστυνομικούς για τις φυλακές Κορυδαλλού».

«Εμείς είμαστε χαρούμενοι για αυτοί την εξέλιξη διότι έχουμε τραυματική εμπειρία με την Σταμάτη που μας ταλαιπώρησε, καθώς δραπέτευσε και ακόμα τρέχουμε στα δικαστήρια. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι ότι είτε είσαι επώνυμος είτε ανώνυμος θα πρέπει να τηρεί απαραίτητα το θεραπευτικό πρωτόκολλο», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Advertisement

Advertisement