metakinisi-ektos-nomoy-oi-5-periptoseis-poy-mporeite-na-fygete-apo-tin-athina-choris-na-fate-prostimo-93263
20:19

Μετακίνηση εκτός νομού: Οι 5 περιπτώσεις που μπορείτε να φύγετε από την Αθήνα χωρίς να φάτε πρόστιμο

20:19
Χριστίνα Προφαντή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν διευκρινίσεις για το τι ακριβώς ισχύει με την Μετακίνηση από νομό σε νομό – Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έλυσε όλες τις απορίες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, από σήμερα και μέχρι τις 10 Μαΐου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Advertisement

Στην περίπτωση της Αττικής δε η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Μετακίνηση από νομό σε νομό – Οι 5 περιπτώσεις που επιτρέπεται

1. Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν.

Advertisement

2. Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής.

Advertisement

3. Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

4. Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.

5. Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.

Advertisement