pascha-sto-chorio-to-kolpo-ton-politon-gia-na-pernane-ta-diodia-choris-na-toys-mplokarei-i-trochaia-90745
19:15

Πάσχα στο χωριό: Το κόλπο των πολιτών για να περνάνε τα διόδια χωρίς να τους «μπλοκάρει» η τροχαία

19:15
Χριστίνα Προφαντή

Το Πάσχα στο χωριό από ότι φαίνεται έχει γίνει εμμονή για ορισμένους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να περάσουν τον έλεγχο στα διόδια. Κι όμως βρήκαν ένα τρόπο που η αστυνομία δεν μπορεί να τους αρνηθεί την έξοδο από την πόλη και την αλλαγή νομού.

Πάσχα στο χωριό – Κλείνουν ραντεβού για τη β δόση του εμβολίου στην περιφέρεια, κοντά στο χωριό τους και…έφυγαν

Τη δυνατότητα να γίνει επίκληση του ραντεβού του εμβολίου για να περάσει κάποιος τα διόδια τις ημέρες του Πάσχα, αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα που έχουν κάτοικοι των μικρών νησιών να μεταβούν στο νησί τους για να εμβολιαστούν, αφού εκεί είναι η μόνιμη κατοικία τους, εκείνος απάντησε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις για το εμβόλιο.

Και όταν τον ρώτησαν αν το ίδιο ισχύει και για εκείνους που μένουν στην Αθήνα και το εμβολιαστικό κέντρο είναι εκτός Αθηνών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε ξανά:

Advertisement

Πάσχα στο χωριό – «Ναι, επιτρέπονται οι μετακινήσεις λόγω εμβολιασμού»

Advertisement

Άρα, συμπέραναν πλέον οι δημοσιογράφοι, συνδέοντας τον εμβολιασμό με την δυνατότητα “εξόδου” από την Αττική, “αν κάποιος μπήκε τώρα στην εφαρμογή, χτες το βράδυ, και έκλεισε ραντεβού για την Τρίπολη, μπορεί να περάσει τα διόδια δείχνοντας το ραντεβού του;”. Ο κ. Θεμιστοκλέους, το επιβεβαίωσε ξανά: “Ναι”, ήταν η μονολεκτική του απάντηση.

Η δυνατότητα “παιχνιδιού” με το εμβόλιο ώστε να διασφαλίζεται δυνατότητα μετακίνησης, όπως ανέφερε σε άλλο σημείο ο ίδιος, δίνεται καθώς “υπάρχει δυνατότητα στο σύστημα, για οποιοδήποτε εμβόλιο, από την στιγμή που γίνει η πρώτη δόση, να μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία της δεύτερης δόσης”.

Advertisement