petros-filippidis-to-chroniko-ton-kataggelion-kai-pos-kataligei-stis-fylakes-tripolis-53804
08:28

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό των καταγγελιών και πως καταλήγει στις φυλακές Τρίπολης

08:28
Νίκη Μουλά

Πέτρος Φιλιππίδης: Με γοργούς ρυθμούς «τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που σόκαρε, όχι μόνο τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά το πανελλήνιο, με τον ηθοποιό να κατηγορείται από τρεις συναδέλφους του και παρότι αρνείται όλες τις κατηγορίες, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται όλες τις κατηγορίες

Advertisement

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Απολογήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού, τους οποίους ο ίδιος αρνείται.

Advertisement

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φαίνεται να έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίες αποφάσισαν την προφυλάκισή του και θα μεταφερθεί πιθανότατα σήμερα, Τετάρτη, στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατούνται οι φυλακισμένοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα.

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με πρόφαση επαγγελματικών λόγων.

Advertisement

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο και σύμφωνα με καταγγελίες του θύματος, ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες. Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και της έκανε ό,τι της έκανε.

Advertisement

Στη δεύτερη υπόθεση, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο, καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια για ηθοποιό που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στις δικαστικές αρχές, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε να την βιάσει, ενώ την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η τρίτη υπόθεση αφορά σε απόπειρα βιασμού, η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014, όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει το θύμα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, επιχείρησε να την βιάσει.