polytelis-vila-stin-kifisia-echei-ypovrychia-pisina-mesa-stin-krevatokamara-kai-to-esoteriko-tis-mageyei-83571
14:07

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά έχει υποβρύχια πισίνα μέσα στην κρεβατοκάμαρα και το εσωτερικό της μαγεύει

14:07
Νίκη Μουλά

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά που θα δημιουργήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο “Kordas Architects”, έχει υποβρύχια πισίνα μέσα στην κρεβατοκάμαρα και είναι εντυπωσιακή.

Η περιοχή είναι γνωστή για τη μοναδική αρχιτεκτονική της κληρονομιά, καθώς υπάρχουν εμβληματικά κτίρια από το παρελθόν και το παρόν, όπως επίσης και για την πυκνή βλάστηση και τη φυσική της ομορφιά.

Advertisement

Η αρχιτεκτονική σύνθεση που θα έχει η πολυτελής βίλα επηρεάστηκε σημαντικά από την περιοχή, τόσο με την έννοια του δομημένου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κτιριακός όγκος σχεδιάστηκε προκειμένου να ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής κάτι στο οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά η υιοθέτηση της γεωμετρίας της καμπύλης.

Advertisement

Advertisement

Πολυτελής βίλα με τέσσερα επίπεδα και πλήρη ιδιωτικότητα

Το κτίριο έχει τέσσερα επίπεδα πάνω από το έδαφος, με τους εξωτερικούς χώρους διαβίωσης, το ισόγειο και τα μπαλκόνια να είναι διατεταγμένα με τέτοιον τρόπο, που να παρέχουν οπτική προστασία και ιδιωτικότητα στους ενοίκους, ενώ δημιουργούνται πολλαπλά σημεία εστίασης και οπτικές γωνίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Advertisement

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά

Ο πυρήνας του κτιρίου, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραμένει ορθολογικός και δομικά άθικτος από τον παιχνιδιάρικο σχεδιασμό των εξωστών. Παρέχει λειτουργικό χώρο για τρία οροφοδιαμερίσματα τριών υπνοδωματίων και ένα μικρότερο στούντιο στο ανώτερο επίπεδο του κτιρίου.

Advertisement

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά

Το κέλυφος όσο και η εξωτερική επιδερμίδα του κτιρίου, στοχεύουν στο συνδυασμό των φυσικών στοιχείων (δέντρα, γη, νερό) με τα τεχνητά στοιχεία της ανθρώπινης κατασκευής.

Οι υφές των όψεων, οι ξύλινες λεπτομέρειες και η άφθονη βλάστηση κατά μήκος του περιγράμματος των εξωστών, έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός φυσικού αντικειμένου στην κλίμακα ενός πραγματικού κτιρίου.

Συνολικά, τα σχεδιαστικά στοιχεία, οι λεπτομέρειες και η ατμόσφαιρα του έργου, στοχεύουν να χρησιμεύσουν ως μια ενοποιητική ιδέα της αρμονικής ενσωμάτωσης της κατασκευής στο φυσικό περιβάλλον.

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά

Το φουτουριστικό κτήριο με το πράσινο δημιουργεί ένα απίθανο συνδυασμό στο φυσικό τοπίο. Τα χρώματα, γήινα και ζεστά, είναι ιδανικά. Μια υπέροχη πισίνα δημιουργεί το τέλειο backround στο υπόγειο υπνοδωμάτιο με ειδυλλιακή, μυστηριακή ατμόσφαιρα.