ragdaies-exelixeis-stin-ypothesi-lignadi-amp-8211-katethese-martyras-kleidi-109418
21:38

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη – Κατέθεσε μάρτυρας «κλειδί»

21:38
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με πρωταγωνιστή ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Advertisement

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Advertisement

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Advertisement

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Δημήτρης Λιγνάδης

Το πρωί της Παρασκευής η κυρία Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω της διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης προχώρησε σε δύο επισημάνσεις στην απάντηση της.

Advertisement

«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

Δημήτρης Λιγνάδης: Η απάντηση του ήρθε μέσω της εκπομπής «Live News» του Mega

«Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη επαρκέστατη και άψογη στη δουλειά της», ανέφερε στην αρχή της απάντησης του και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, εάν το είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».