telesigrafo-kyvernisis-pros-emporoys-thessalonikis-kai-patras-prostimo-se-opoion-anoixei-paranoma-101866
23:55

«Τελεσίγραφο» κυβέρνησης προς εμπόρους Θεσσαλονίκης και Πάτρας: Πρόστιμο σε όποιον ανοίξει παράνομα

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σκληρή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο «αντάρτικο» των εμπόρων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, είχαν βγει ανακοινώσεις πως οι καταστηματάρχες προτίθενται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Δευτέρα παρά τις απαγορεύσεις.

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Κυρώσεις σε όσους ανοίξουν το μαγαζί τους 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις. Συγκεκριμένα, πρόστιμο 3.000 ευρώ θα λάβει όποιος καταστηματάρχης ανοίξει το μαγαζί του και 300 ευρώ οι καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν και δυνατότητα τέτοιας μετακίνησης. Όσα ειπώθηκαν παραπάνω ισχύουν για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κοζάνης.

Advertisement

Όπως τονίζει η κυβέρνηση, οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο αυτή την εβδομάδα, καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και θα κάνει νέες εισηγήσεις ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επιπλέον, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως, αν τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε δραστηριότητες. Στην αντίθετη περίπτωση όμως δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση να αυστηροποιηθούν τα μέτρα.

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες

Παράλληλα, φαίνεται να φουντώνει η οργή των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά την απόφαση να μην επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου στις εν λόγω περιοχές.

Advertisement

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, εμφανίστηκε καταστηματάρχης της Θεσσαλονίκης και δήλωσε πως μέλη συγκεκριμένου εμπορικού συλλόγου έχουν αποφασίσει να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, παρά την αντίθετη κυβερνητική απόφαση. «Είμαστε σε απόγνωση. Είναι πάρα πολύ άδικο. Έχουμε κάνει τις αγορές μας, οδηγούμαστε σε καταστροφή».

Advertisement

Στην Πάτρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν όψει της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

«Ζητάμε από τον κ. Πέτσα και την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση. Ζούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ζητάμε το πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως οι πολίτες εξυπηρετούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, το ίδιο θα γίνεται και στα μαγαζιά μας», αναφέρει καταστηματάρχης, τονίζοντας πως «είμαστε πάνω από τρεις μήνες κλειστοί».

Advertisement