telos-to-lockdown-katargeitai-to-sms-amp-8211-estiasi-mechri-tis-12-amp-8211-allagi-sto-orario-apagoreysis-kykloforias-86899
20:14

Τέλος το lockdown: Καταργείται το SMS – Εστίαση μέχρι τις 12 – Αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

20:14
Νίκη Μουλά

Ανακοινώσεις πρόκειται να έχουμε μέσα στην εβδομάδα σχετικά με την πορεία του lockdown στην χώρα μας. όπως όλα δείχνουν και με βάση τις πληροφορίες που δίνουν σε δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη έρχεται το τέλος στο SMS στο 13003 όπως και τέλος για τα click away και click inside .

Σε πορεία ταχείας «αποκλιμάκωσης» έχει μπει πλέον για τα καλά το lockdown αφού εβδομάδα με την εβδομάδα ολοένα και περισσότερα μέτρα περιορισμού αίρονται με αποτέλεσμα να παίρνουμε πτυχές της καθημερινότητάς μας και της οικονομικής δραστηριότητα ξανά στα χέρια μας.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε ήταν το πρώτο στο οποίο η εστίαση λειτουργούσε υπό όρους (μόνο στους εξωτερικούς χώρους) και οι οργανωμένες παραλίες ήταν ανοιχτές για το κοινό. Και τις δύο δραστηριότητες οι πολίτες τις… τίμησαν δεόντως αφού τόσο οι πλαζ «βούλιαξαν» από κόσμο και το Σάββατο και την Κυριακή όσο και τα εστιατόρια και τα καφέ ήταν γεμάτα.

Advertisement

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Advertisement

Από πλευράς του στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε αναφερόμενος στην 15η Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να αλλάξει με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται έως τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00 που ισχύει τώρα.

Τέλος και το SMS στο 13033

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί όλο τον πληθυσμό είναι και η υποχρέωση αποστολής SMS στα 13033 και 13032 (για το λιανεμπόριο). Το θέμα έχει απασχολήσει και το προηγούμενο διάστημα τους λοιμωξιολόγους ωστόσο φάνηκαν διστακτικοί ως προς την κατάργηση του μέτρου.

Advertisement

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αυτό που συζητείται είναι να καταργηθεί πλήρως το SMS στο 13033 και το 13032 στις 15 Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως με την κατάργηση των click away και click inside θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. Το θέμα θα συζητηθεί και εντός της εβδομάδας και αναμένονται ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να θέλουν τους επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλάκις η θέση πως τα SMS πρέπει να καταργηθούν.