thessaloniki-20-dorean-anapirika-amaxidia-se-atoma-me-anapiria-parachorise-o-dimos-eyosmoy-84801
15:44

Θεσσαλονίκη: 20 δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με αναπηρία παραχώρησε ο Δήμος Ευόσμου

Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων στη Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε δωρεά 20 αναπηρικών αμαξιδίων, σε κατοίκους και Δημότες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων στη Θεσσαλονίκη: Έδωσαν 20 αμαξίδια σε κατοίκους του Δήμου Κορδελιού 

Σε κλίμα ανθρωπιάς την Πέμπτη 18 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης 20 αναπηρικών καροτσιών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόμου με όνομα «Βούλα Πατουλίδου». Συγκεκριμένα δόθηκαν 13 ηλεκτροκίνητα αμαξίδια και 7 απλού τύπου σε κατοίκους του Δήμου με κινητικά προβλήματα. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κοινωνική δράση, με στόχο την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία.

Advertisement

Στην ομιλία που έδωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, είπε τα εξής: «Έχουμε την ικανοποίηση για δεύτερη χρονιά να υλοποιούμε μια σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία, στέλνοντας ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας με αναπηρίες ότι δεν είναι μόνοι, ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε στο πλευρό τους! Με τη δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων που σήμερα παραδίδουμε σε 20 συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, προασπίζουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της συμμετοχής τους στην κοινωνία, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή».

Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων στη Θεσσαλονίκη: Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων

Οι δικαιούχοι των αμαξιδίων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους. Επισήμαναν το πόσο σημαντική είναι η χρήση των αμαξιδίων για την καθημερινότητά τους, αφού ουσιαστικά συμβάλλουν στην ανεξαρτησία των μετακινήσεων τους. Υπεύθυνος διοργάνωσης της δράση, ήταν η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού.

Advertisement

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες χρήσης και λειτουργίας των αμαξιδίων. Τέλος, τα αμαξίδια παραδόθηκαν στους δικαιούχους από τον Δήμαρχο Κορδελιού και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κα. Αννέτα Δαλαμπίρα – Πάικα.

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, κατά τη διάρκειά του αλλά και αμέσως μετά

Γραφειοκρατία τέλος: Νέες εταιρείες θα ιδρύονται μέσα σε μόλις 3 ημέρες

“Η αδερφή μου αγόρασε το εξοχικό των γονιών μας και μας ζητάει ενοίκιο για να πάμε εκεί για διακοπές”