thessaloniki-sygkinei-o-22chronos-amp-8211-iroas-poy-voytixe-ston-cheimarro-gia-na-sosei-ton-26chrono-poy-pnigike-72437
15:51

Θεσσαλονίκη: Συγκινεί ο 22χρονος – ήρωας που βούτηξε στον χείμαρρο για να σώσει τον 26χρονο που πνίγηκε

15:51
Νίκη Μουλά

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ένας 22χρονος από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης που χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο και τη σοβαρότητα της νεροποντής που ξέσπασε το Σάββατο 12.6.21 ρίχτηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου προσπαθώντας να ανασύρει τον άτυχο 26χεονο άνδρα που τελικά έχασε την ζωή του, έχοντας την ελπίδα ότι θα είναι ζωντανός…

Θανάσης Τσαλταμπάσης – Ρίχτηκε στα ορμητικά νερά του χείμαρρου για να ανασύρει τον άτυχο άνδρα που είχε παρασυρθεί

Μεταξύ οδών Μυτιλήνης και Καλλικράτους, οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο ώστε να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη λασποπλημμύρα του χειμάρρου και παράλληλα προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που φαίνεται να έχει «φρακάρει» μπροστά σε μια πινακίδα.

Advertisement

«Ήταν τόσο μεγάλη η στάθμη του νερού και είχε τόση πολύ λάσπη, που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που φαίνεται. Όταν υποχώρησε λίγο η στάθμη, μετά από μερικά λεπτά καταλάβαμε ότι πίσω από την πινακίδα βρίσκεται ένας άνθρωπος», λέει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης προσπαθώντας να περιγράψει το τραγικό συμβάν.

Χωρίς να το σκεφτεί στιγμή βούτηξε να τον σώσει. Το θάρρος και η γενναία απόφασή του να ριχτεί στο χείμαρρο είναι πράγματι εντυπωσιακή, «Μόλις κατάλαβα ότι είναι άνθρωπος έτρεξα αμέσως γιατί αρχικά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποιος από εμάς, από τη γειτονιά και από τη άλλη, σκέφτηκα πως τώρα τον βλέπω, «τον έχω», σε λίγο όμως μπορεί να χαθεί από το χείμαρρο και να μην μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα», εξηγεί συγκινημένος ο 22χρονος.

Advertisement

Θανάσης Τσαλταμπάσης – Η πράξη του θα έμενε στο σκοτάδι εάν δεν έγραφε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση μια από τις διασώστριες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο τραγικό σημείο

Advertisement

Δείτε την ανάρτηση της διασώστριας:

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα και όλα όσα είπε ο 22χρονος:

Advertisement