to-anakoinosan-oi-giatroi-i-katastasi-tis-ygeias-tis-miteras-poy-tin-tsimpise-ochia-sto-scholeio-krisimes-ores-154972
20:38

Το ανακοίνωσαν οι γιατροί: Η κατάσταση της υγείας της μητέρας που την τσίμπησε οχιά στο σχολείο, κρίσιμες ώρες

Φίδι τσίμπησε εθελόντρια: Στην Θεσσαλονίκη μια γυναίκα 39 ετών, ελάχιστα λεπτά μετά το δάγκωμα που δέχθηκε από το δηλητηριώδες φίδι, υπέστη αναφυλακτικό σοκ και διασωληνώθηκε άμεσα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κατέφθασαν στο σημείο.

Φίδι τσίμπησε εθελόντρια : Τα πρώτα λόγια των γιατρών

Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη, έκριναν την κατάσταση της νεαρής εθελόντριας ερπετολόγου οι γιατροί του νοσοκομείου. Η νεαρή κοπέλα, το απόγευμα της Παρασκευής στην προσπάθεια της να απομακρύνει μια οχιά από το προαύλιο του 30ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης δέχθηκε δάγκωμα από το φίδι.

Advertisement

Σύμφωνα με τη συντονίστρια της Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα παραμένει σε καταστολή και νοσηλεύεται υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης της σχολικής μονάδας, εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα του ολοήμερου.

Αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων τους οποίους κάλεσαν άμεσα. Όταν λοιπόν η νεαρή και άτυχη εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή» έφτασε στο σημείο, προσπάθησε να πιάσει με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί μεταφοράς, ωστόσο αυτό πρόλαβε να τη δάγκωσε.

Advertisement

Τι είπε η μητέρα της νεαρής εθελόντριας

Σε συνέντευξή της protothema.gr, την επομένη του περιστατικού, η μητέρα της 39χρονης ανέφερε πως η κόρη της είχε λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και έτσι ειδοποιηθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την εθελοντική ομάδα που είναι μέλος για να επιληφθεί του περιστατικού με την οχιά στο σχολείο.

Advertisement

Η νεαρή γυναίκα, που είναι και μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών, έφτασε άμεσα στο σχολείο. Εκεί κατάφερε και έπιασε το δηλητηριώδες φίδι, ωστόσο μόλις το έβαλε στο κλουβί αυτό πρόλαβε και την δάγκωσε, όπως αναφέρει και η μητέρα της.

«Έχει μεγάλη εμπειρία και άνεση με τα ερπετά, το έχει κάνει και άλλες φορές με επιτυχία αλλά αυτή ήταν ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το φίδι βρέθηκε σε σχολείο και ήθελε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Έφυγε άμεσα μόλις την κάλεσαν για το περιστατικό. Σε οτιδήποτε έχει σχέση με εθελοντισμό βοηθάει. Είναι το πάθος της», τόνισε η μητέρα της 39χρονης.

Τέλος ανέφερε για την κατάσταση υγείας της κόρης της: «Σύμφωνα με όσα μας έχουν αναφέρει οι γιατροί του νοσοκομείου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ευτυχώς είναι σταθερή η κατάσταση. Όλοι οι γιατροί είναι απο πάνω της και την προσέχουν. Της έχει δοθεί και η κατάλληλη αγωγή. Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά»

Advertisement