tsoychtera-prostima-afairesi-pinakidon-kai-diplomatos-gia-osoys-parkaroyn-se-theseis-amea-89630
10:03

Τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για όσους παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

Παρκάρισμα σε θέση για Αμέα: Πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων περιμένουν τους παραβάτες των θέσεων πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παρκάρισμα σε θέση για Αμέα: Ποια είναι η ποινή

Πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τα σταθμευμένα σε θέσεις ΑμεΑ αυτοκίνητα σε πάρκινγκ μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων. Πέραν αυτού αφαιρείται και η άδεια οδήγησης για δύο μήνες.

Advertisement

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν κάποιες φωτογραφίες με τους άνδρες της Τροχαίας επί τω έργω σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος.

Advertisement

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τη χρήστη του Facebook, Anastatia Man, που ήταν και εκείνη η οποία κάλεσε τις Αρχές σύμφωνα με τα δικά της σχόλια στη δημοσίευση, δείχνουν τους Τροχονόμους να αφαιρούν τις πινακίδες από δύο σταθμευμένα σε θέσεις ΑμεΑ αυτοκίνητα, τα οποία δεν φέρουν φυσικά κάποια ένδειξη που αποδεικνύει πως πρόκειται για Ατομα με Αναπηρία.

Παρκάρισμα σε θέση για Αμέα: Λαμβάνουν και ποινή 9 πόντων στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών

Πέραν της αφαίρεσης πινακίδων για δύο μήνες, οι οδηγοί των οχημάτων δέχονται ποινή 9 πόντων στο Point system ή Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (σ.σ. με τη συμπλήρωση 25 πόντων αφαιρείται το δίπλωμα), ενώ παράλληλα θα τους αφαιρεθεί και η άδεια οδήγησης για δύο μήνες.

Advertisement

Φυσικά υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο το οποίο ορίζεται στα 200 ευρώ. Και όλα αυτά γιατί επέλεξαν να παρκάρουν τα οχήματα τους στις συγκεκριμένες θέσεις για ΑμεΑ, παρόλο που υπήραν δεκάδες άλλες κενές θέσεις!

Διαβάστε Επίσης:

Λαχανικά στο σπίτι: 8 εύκολες επιλογές – Πως θα τα καλλιεργήσετε

Αλέξης Τσίπρας: «Την 7η Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας»

Τσίμπημα τσούχτρας: Τι πρέπει να κάνουμε – Πως φεύγει ο πόνος

Advertisement