10-achreiasta-exoda-poy-prepei-na-amp-8220-kopsoyme-amp-8221-gia-na-mporesoyme-epiteloys-na-exoikonomisoyme-chrimata-69793
14:26

10 αχρείαστα έξοδα που πρέπει να “κόψουμε” για να μπορέσουμε επιτέλους να εξοικονομήσουμε χρήματα

14:26
Νίκη Μουλά

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια ικανότητα να ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωή με οικονομικό τρόπο και υπάρχουν εκείνοι που ξοδεύουν τόσο εξωφρενικά ποσά που καταλήγουν οικονομικά να χρεοκοπήσουν. Εάν μπορείτε να ταυτιστείτε περισσότερο με το τελευταίο, μάθετε ότι μπορείτε ακόμα να μετατρέψετε την οικονομική σας κατάσταση, ξοδεύοντας τα χρήματά σας έξυπνα και εξοικονομώντας περισσότερα. Όπως λέει η παλιά βρετανική παροιμία: “Αν φροντίζετε τις πένες, οι λίρες θα φροντίσουν τον εαυτό τους”.

Συντάξαμε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να ξοδεύετε τα χρήματά σας. Δεν προτείνουμε να μην απολαμβάνετε τη ζωή σας, αλλά να δοκιμάσετε μερικούς από αυτούς τους τρόπους που μπορεί να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε μια τρύπα στην τσέπη σας.

1. Τρώτε έξω

Advertisement

Αν σας αρέσει να τρώτε έξω, να θέλετε να επανεξετάσετε τις επιλογές σας. Αν έχετε παρατηρήσει, τα περισσότερα από τα πιάτα σε ένα εστιατόριο τιμολογούνται υπερβολικά υψηλά κατά τη διάρκεια του δείπνου. Έτσι, εάν έχετε ήδη ένα γεύμα έτοιμο στο σπίτι ή μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι για τον εαυτό σας, δεν πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για το φαγητό εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη ή ειδική περίσταση.

2. Συνδρομή σε υπηρεσίες ροής

Advertisement

Οι προνομιακές συνδρομές των υπηρεσιών ροής όπως το Spotify, το YouTube, κ.λπ. σας απαλλάσσουν από τις διαφημίσεις για να έχετε μια απεριόριστη εμπειρία. Μπορείτε μάλλον να ανεχτείτε τη ροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με διαφημίσεις, δεν είναι πραγματικά κάτι σπουδαίο. Σίγουρα, αυτές οι υπηρεσίες streaming χρειάζονται έσοδα, αλλά δεν αξίζει να ξοδεύετε τα χρήματά σας.

Advertisement

3. Αγορά εισιτηρίων λαχειοφόρων αγορών

Αγοράζοντας λαχεία είναι μια τεράστια αποστράγγιση χρημάτων. Μερικές φορές ακούγεται λογικό να αγοράσετε ένα επειδή δεν γνωρίζετε ποτέ αν μπορεί να καταλήξετε να κερδίσετε το τζάκποτ. Αλλά επειδή οι πιθανότητες να το πετύχετε είναι μηδενικές, θα ήταν καλύτερα να μην σπαταλάτε τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας σε ένα κομμάτι χαρτί.

4. Μην ξοδεύετε πολλά στις διακοπές

Advertisement

Μπορείτε ακόμα να εξερευνήσετε τον κόσμο χωρίς να δημιουργήσετε μια τρύπα στην τσέπη σας. Πρώτα απ ‘όλα, μην κλείσετε ποτέ το πρώτο ξενοδοχείο που βρίσκετε. Αντίθετα, αναζητήστε αυτά που έχουν καλύτερες προσφορές. Επίσης, αξιοποιήστε στο έπακρο τις ανταμοιβές και τους βαθμούς που έχετε κερδίσει, επισκεφθείτε λιγότερο δημοφιλή μέρη διακοπών, μείνετε σε Airbnb ή σε ένα backpacking ξενώνα και πολλά άλλα.

5. Ποτέ δεν παραλείπετε εκπτώσεις, προσφορές κ.λπ.

Το θέμα δεν είναι να ψωνίζετε προϊόντα σε έκπτωση – έχει να κάνει με αγορά πραγμάτων που πραγματικά τα χρειάζεστε σε προσιτή τιμή. Πολλοί άνθρωποι βιάζονται να αγοράσουν προϊόντα επειδή έχουν 50% έκπτωση, για να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι χάνουν χρήματα, επειδή δεν χρειάστηκαν προϊόντα καθόλου.

6. Εγγραφή σε γυμναστήριο

Advertisement

Αντί να γυμνάζεστε στο γυμναστήριο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με το να γυμναστείτε στο σπίτι και να επενδύσετε σε κάποιο εξοπλισμό. Ωστόσο, αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο στο γυμναστήριο, αξιοποιήστε στο έπακρο τη συμμετοχή σας με όλα τα μέσα και αναζητήστε άλλους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα.

7. Παρορμητικές αγορές

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν να ξοδεύουν τα χρήματα εξωφρενικά σε πράγματα που δεν χρειάζονται ούτε θέλουν. Οι επιχειρήσεις τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές τακτικές για να σας αναγκάσουν να αγοράσετε πράγματα που δεν θέλετε πραγματικά αρχικά. Οι μελέτες υποστηρίζουν ότι αυτές οι αγορές είναι ένοχες απολαύσεις για παρορμητικούς αγοραστές. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες απολαύσεις είναι προσωρινές και σπαταλούν πολύτιμα χρήματα.

8. Αγορά προϊόντων στο ταμείο

Μια από τις πιο έξυπνες τακτικές για αυθόρμητες αγορές είναι να πάρετε κάτι επιπλέον στο ταμείο. Έτσι, την επόμενη φορά που βρίσκεστε στο ταμείο, ελέγξτε τις παρορμήσεις σας για να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα και να εξοικονομήσετε χρήματα.

9. Χρήση αντικειμένων μίας χρήσης

Δεν έχει νόημα να τα αγοράζετε όταν πρόκειται απλώς να τα πετάξετε και στη συνέχεια να τα αγοράσετε εκ νέου. Αντ ‘αυτού, πρέπει να αγοράσετε πράγματα που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε και που θα διαρκέσουν για χρόνια. Τα αντικείμενα μίας χρήσης είναι ιδανικά για ορισμένα γεγονότα, αλλά τα κεραμικά πιάτα είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για καθημερινή χρήση.

10. Αναβάθμιση της τεχνολογίας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apple iPhone (@iphone7page) στις

Αυτό είναι όπου οι άνθρωποι τείνουν να ξοδεύουν μια περιουσία όταν πραγματικά δεν το χρειάζονται. Για παράδειγμα, μόλις κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone, οι άνθρωποι βιάζονται να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο αμέσως, ακόμα και αν η τρέχουσα συσκευή τους λειτουργεί καλά. Εάν συμβαίνει αυτό, σκεφτείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα παρακάμπτοντας την αναβάθμιση συνολικά.

11. Ανάγνωση σκληρόδετων βιβλίων

Σίγουρα, σας αρέσει να διαβάζετε τα σκληρόδετα βιβλία για να απολαύσετε την παλιά σχολική εμπειρία ανάγνωσης βιβλίων. Πολλοί μπορεί να μην συμφωνούν, αλλά η επένδυση σε eBooks ή η επίσκεψη σε μια τοπική βιβλιοθήκη είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για να αποκτήσετε δωρεάν τα βιβλία που θέλετε. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φτηνά βιβλία από το eBay ή το Amazon.