20-yperoches-idees-poy-tha-metamorfosoyn-to-spiti-sas-kai-tha-to-kanoyn-na-deichnei-pio-loysato-74814
17:52

20 υπέροχες ιδέες που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας και θα το κάνουν να δείχνει πιο λουσάτο

17:52
Newsroom

Σπίτι, ο προσωπικός μας χώρος που θέλουμε να είναι κομψό, ζεστό και άνετο. Εκτός όμως από τα βασικά στοιχεία που ονειρευόμαστε να έχει το σπίτι μας, κάποιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Όπως για παράδειγμα τα χερούλια στα ντουλάπια, ο νεροχύτης, τα πλακάκια του μπάνιου. Λεπτομέρειες μικρές που θα κάνουν το σπίτι μας να δείχνει λουσάτο.

Advertisement

Παρακάτω θα δείτε 20 tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας λίγο πιο άνετο. Θα το μεταμορφώσουν στο σπίτι των ονείρων σας.

Το σωστό ύψος για τις επιφάνειες της κουζίνας σας

Advertisement

Advertisement

Το μέσο ύψος για τις επιφάνειες της κουζίνας σας υπολογίζεται στα 85cm. Για κοντύτερους ανθρώπους υπολογίζεται στα 82cm, ενώ για ψηλότερους περίπου 90cm.

Νεροχύτης με χώρο αποστράγγισης.

Advertisement

Πολλοί κάνουν το λάθος να αγοράζουν ένα νεροχύτη χωρίς χώρο αποστράγγισης ή χωρίς δύο χώρους, για εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό όμως μπορεί να κάνει το μαγείρεμα πολύ δύσκολο αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

Συρτάρια αντί για ράφια ή ντουλάπια.

Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο και θα σας είναι πιο εύκολο να έχετε οργανωμένη τη κουζίνα σας. Είναι και πιο εύκολα στο καθάρισμα!

Advertisement

Σπίτι: Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Λαβές και όχι εγκοπές

Το να έχετε εγκοπές αντί για χερούλια στα ντουλάπια σας μπορεί να φαίνεται στυλάτο, αλλά μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο στο άνοιγμα. Τα χερούλια είναι πολύ πιο πρακτική λύση.

Δαχτυλιές πάνω σε ανοξείδωτα έπιπλα

Ανοξείδωτες επιφάνειες σε έπιπλα (στο ψυγείο για παράδειγμα) φαίνονται μοντέρνες και πολύ ωραίες, αλλά να θυμάστε ότι τέτοιες επιφάνειες θέλουν συνεχώς καθάρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο γυαλιστικό ή να αγοράσετε επιφάνειες ήδη καλυμμένες με τέτοια ειδικά βερνίκια.

Πόσες πρίζες πρέπει να υπάρχουν σε ένα δωμάτιο;

Πόσες είναι αρκετές; Δύο ή ίσως τρεις; Οι περισσότεροι δεν βλέπουν ότι είναι πιο καλό να έχεις μία σε κάθε τοίχο. Αν και καλύτερο είναι να το συζητήσετε με έναν ειδικό για να σας δώσει μία συμβουλή που να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Διακόσμηση για τα παράθυρα.

Πολλοί προτιμούν τις μακριές κουρτίνες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα. Αλλά να θυμάστε. Οι κουρτίνες αυτές είναι πολύ επιρρεπείς στη βρωμιά. Άμα δεν θέλετε να βάλετε απλές κουρτίνες, τουλάχιστον φροντίστε οι “καλές” σας να είναι από υλικό που δεν λερώνει εύκολα και δεν κρατάει στατικό ηλεκτρισμό.

Αεριζόμενα ράφια

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο εύκολα μαζεύεται σκόνη στη βιβλιοθήκη. Ένας τρόπος για να γλυτώσετε από αυτό είναι να πάρετε ράφια με γυάλινο κάλυμμα. Για να αποφύγετε την υγρασία να χαλάσει τα βιβλία σας, μπορείτε να φτιάξετε τρύπες για να αερίζεται. Ή να τα αγοράσετε, αφού φτιάχνονται πλέον τέτοια ράφια με ειδικές τρύπες εξαερισμού.

Σπίτι : Φως του ήλιου στο ενυδρείο σας

Προσέξτε να μην αφήνετε το φως του ήλιου να πέφτει ακριβώς πάνω στο ενυδρείο σας γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη φυκιών.

Διατηρώντας επιφάνειες laminate.

Οι επιφάνειες Laminate είναι ένας ωραίος τρόπος να προστατέψετε τα έπιπλά σας. Προσοχή όμως να αγοράσετε τις πιο ανθεκτικές επιφάνειες. Επίσης άμα έχετε τέτοιες επιφάνειες στο πάτωμα, βάλτε τσόχα κάτω από τραπέζια ή καρέκλες για επιπλέον προστασία.

Χρωματιστοί τοίχοι σε απλά δωμάτια.

Έτσι θα γίνει το δωμάτιό σας πιο άνετο και θα κρατήσει τη minimal εμφάνισή του.

Διατηρήστε λευκά έπιπλα χωρίς πολύ καθάρισμα.

Η κομψότητα των άσπρων τοίχων είναι κάτι που κανένα άλλο χρώμα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Αλλά είναι δύσκολο να τους κρατήσεις καθαρούς, σκόνη και βρωμιά δημιουργούν συνεχώς λεκέδες. Χρησιμοποιώντας ρούχα που δεν κρατάν στατικό ηλεκτρισμό για να τους καθαρίσετε θα δείτε είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Μία καλή σκούπα με διπλό φίλτρο δουλεύει επίσης αρκετά καλά.

Σπίτι : Μοτίβα αντί για ήπια χρώματα

Ακόμα και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα σε όλο το δωμάτιο, υπάρχουν τρόπο να το κάνετε να έχει χαρακτήρα. Είτε με ένα χαλί, είτε με γεωμετρικά σχήματα. Θα δώσουν άλλη αίσθηση στο χώρο σας.

Κανονικά φωτιστικά αντί για επιτοίχια φωτιστικά.

Είναι πολύ πιο εύκολα στη μετακίνηση και εξίσου κομψά. Αλλά σε περίπτωση ανακαίνισης θα σας γλυτώσουν από πολύ κόπο.

Δύο νιπτήρες στην τουαλέτα αντί για έναν.

Άμα έχετε μεγάλη οικογένεια, είναι καλή ιδέα να έχετε διπλό νιπτήρα στο μπάνιο σας. Έτσι θα γλυτώσετε πολύ καθυστέρηση και αρκετά νεύρα τα πρωινά.

Ένας χώρος για το πλυντήριο.

Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε από την αρχή το που θα μπει το πλυντήριο για να μην χρειαστεί να περάσετε στους τοίχους σωλήνες και να γλυτώσετε πολύ ταλαιπωρία.

Το σωστό πάτωμα για ένα στυλάτο ντους.

Μία καλή εναλλακτική είναι να βάλετε ένα πάτωμα από ειδικά πλακάκια που δεν γλιστράνε. Άμα έχετε αρκετά λεφτά μπορείτε να αγοράσετε και τα ειδικά πλακάκια που χρησιμοποιούν στα κολυμβητήρια, είναι ειδικά φτιαγμένα για να εμποδίζουν τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται.

Μην γλιστρήσετε!

Άμα δεν θέλετε να βάλετε ειδικά πλακάκια που δεν γλιστράνε, μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά χαλιά για το μπάνιο.

Χρώμα στο μπάνιο

Έτσι όχι μόνο θα γίνει το μπάνιο σας πιο ενδιαφέρον αλλά θα φαίνεται και μεγαλύτερο.

Ράφια στο μπάνιο

Είναι καλή ιδέα να έχετε στο μπάνιο ράφια και ντουλάπια μέσα στους τοίχους και να είναι καλυμμένα με πλακάκια, αντί για ξεχωριστά έπιπλα. Έτσι δεν θα φαίνεται μικρότερος ο ήδη μικρός χώρος του μπάνιου.

Με αυτές τις λεπτομέρειες θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σπίτι.