Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

28 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού να μοιάζει παιχνιδάκι

11:49
Newsroom

Αν οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού σας έχουν γονατίσει καθώς αναλώνεστε επί σειρά ωρών σ΄αυτές εμείς ανακαλύψαμε τρόπους που μειώνουν τον χρόνο ενασχόλησής σας στο μισό κάνοντας το σπίτι σας να λάμπει και να είναι καθαρό. Άλλωστε η έξυπνη νοικοκυρά επιθυμεί να μην ξεπατώνεται στην κούραση, να έχει προσωπική ζωή και να αφιερώνεται στην οικογένειά της και σε ό,τι την ευχαριστεί.

28 έξυπνα τρικ για έξυπνους ανθρώπους

Το θαυματουργό ξυράφι ξυρίζει μια και έξω τις μπογιές από τα υφάσματα Με ελαφρές κινήσεις θα αφαιρέσετε τα πάντα καθώς και τα χνούδια.

Advertisement

Καθαρός φούρνος με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου για να μην λερώνει. Αν όμως υπάρξουν καμένα λίπη η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι ένα μείγμα που δουλεύει.

Advertisement

Advertisement

3. Καθαρίστε τα βρώμικα στόρια του σπιτιού σας με τη βοήθεια μιας παλιάς κάλτσας που την έχετε βουτήξει σε μείγμα ξυδιού και νερού. Μάλιστα, μπορείτε να την φορέσετε στην παλάμη σας αν σας βολεύει.

4.Χρησιμοποιείστε μπιστολάκι μαλλιών για να αφαιρέσετε στάμπες νερού από τις ξύλινες επιφάνειες και ελαιόλαδο για να τις φρεσκάρετε.

Advertisement

5. Κάντε την μπανιέρα σας να γυαλίσει σαν καινούργια , κατασκευάζοντας μια πάστα αποτελούμενη από ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι, μερικές σταγόνες αντιβακτηριακό έλαιο, και μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε ελαφρά και ξεβγάλτε και θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

6. Καθαρίστε συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι με κρέμα από ταρτάρ και τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

Advertisement

7. Προστατέψετε τα σοβατεπί από τα μαλλιά και την σκόνη με φύλλα στεγνωτηρίου τα οποία μαγνητίζουν τη σκόνη.

8. Χρησιμοποιείστε οινόπνευμα και ένα πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών που λέρωσε την επιφάνεια του χαλιού σας.

9. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο καθαρισμού τζαμιών (ρακλέτα) για να αφαιρέσετε στο άψε – σβήσε τις τρίχες από τα χαλιά

10. Χρησιμοποιείστε ατσαλόσυρμα για να καθαρίσετε το σίδερο για τις μπούκλες που έχει μαυρίσει από τη χρήση.

11. Η πλαστελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαζέψετε το χυμένο glitter από το πάτωμα.

12. Αφαιρέσετε με παιδικό σαμπουάν τα υπολείμματα από τα σύνεργα μακιγιάζ και στη συνέχεια αν μπορείτε κρεμάστε τα σε μια κρεμάστρα ή βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

13. Καθαρίστε τα αυτιά σας με τη βοήθεια μιας μπατονέτας που θα έχετε βουτήξει σε οινόπνευμα.

14. Αν ο μύλος του καφέ μοιράζει αλέστε σ’ αυτό μια μικρή ποσότητα άψητου ρυζιού.

15. Η οδοντόκρεμα μπορεί να δώσει νέα ζωή στα πάνινα παπούτσια σας ή στα λευκά αθλητικά καθώς η πάστα που περιέχει κόκκους τα καθαρίζει.

16. Καλύψτε τις γρατσουνιές από δερμάτινα έπιπλα με βερνίκι παπουτσιών.Καλύτερα χρησιμοποιήσετε πάστα βερνικιού και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη.

17.Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου σας με χλωρίνη και μαγειρική σόδα και θα αστράψουν. Απλά φορέσετε γάντια μιας χρήσεως και μάσκα για τις αναθυμιάσεις.

18. Πλύντε το μπλέντερ σας με νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων, ανακατέψτε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα,και στη συνέχεια ξεπλύντε. Αν υπάρχουν κολλημένα υπολείμματα αφήστε το μείγμα για κάποια ώρα μέσα στον κάδο του μπλέντερ για να μαλακώσουν.

19 Το τσαλακωμένο χαρτί μπορεί γρήγορα να στεγνώσει τα παπούτσια σας χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Μην τα βάλετε κάτω από το καλοριφέρ αλλά αν έχετε αφυγραντήρα θα στεγνώσουν ευκολότερα.

20.Αν το μπιστολάκι σιλικόνης είναι ακόμη ζεστό από τη χρήση, σκουπίστε το με μια μπάλα από αλουμινόχαρτο. Έτσι θα φύγουν όλα υπολείμματα σιλικόνης και μικρά σκουπιδάκια.

21.Καθαρίστε τους λεκέδες νερού από το μπάνιο, τρίβοντας τις επιφάνειες με ένα κομμένο γκρέιπφρουτ με αλάτι.Το μπάνιο θα αστράψει και όλα τα άλατα και θαμπάδες θα εξαφανιστούν.

22. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας ένα πυρέξ με νερό και υγρό πιάτων σε αυτόν για ένα λεπτό και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Τέλος, περάστε τα τοιχώματα με χαρτί κουζίνας.

23. Το ρολό για τα χνούδια είναι ιδανικό για να απομακρύνει την σκόνη από τα φωτιστικά.

24.Ο συμπιεσμένος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα δυσπρόσιτα σημεία όπως είναι ένα πληκτρολόγιο ή το εσωτερικό του πύργου ενός υπολογιστή.

25. Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα του καφέ για να καθαρίσετε τηλεοράσεις και γενικότερα οθόνες καθώς λειτουργούν ηλεκτροστατικά.

26. Καθαρίστε την πλάκα από το σίδερο βάζοντας το καυτό και χωρίς ατμό σε μια επιφάνεια αλουμινόχαρτου με χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια κάντε τις κλασσικές κινήσεις σιδερώματος και σκουπίστε όταν κρυώσει ελαφρά την πλάκα με ένα πανί.

27. Οι λεκέδες από κραγιόν φεύγουν ευκολότερα αν τις ψεκάσετε με λακ, τους τρίψετε με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια τους πλύνετε με τη βοήθεια σαπουνιού και νερού.

28. Μαζέψτε τα μικρά παιχνίδια (τύπου lego) στο σπίτι με ένα φαράσι.

TAGS:
Advertisement