7-idees-gia-na-metamorfoste-me-ton-kalytero-tropo-to-paidiko-domatio-exypna-kai-oikonomika-76388
21:56

7 ιδέες για να μεταμορφώστε με τον καλύτερο τρόπο το παιδικό δωμάτιο έξυπνα και οικονομικά

21:56
Newsroom

Για τον σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου, πρέπει να εξεταστεί κάθε μικρή λεπτομέρεια. Πάρτε, για παράδειγμα, τα χρώματα – είναι γνωστό ότι το μπλε είναι από τα καλύτερα χρώματα για έναν καλό ύπνο, οπότε είναι κατάλληλο για τα παιδικά υπνοδωμάτια, ενώ το μωβ βελτιώνει την προσοχή, λειτουργώντας έτσι καλύτερα για τον χώρο μελέτης. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα 2 χρώματα σε ένα δωμάτιο και να τα κάνετε αισθητικά ωραία και ταιριαστά.

Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα παιδικά δωμάτια συνδυάζουν τη φαντασία ενός παιδιού με την πρακτικότητα ενός ενήλικα, οπότε συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να εναρμονίσουμε αυτά τα 2 πράγματα.

Advertisement

1. Επικεντρωθείτε στο παιχνίδι.

Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που θα λατρέψουν τα παιδιά σας για πάντα, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε κάτι που λατρεύουν να κάνουν περισσότερο: το παιχνίδι! Φτιάξτε έναν τοίχο αναρρίχησης ή μια τσουλήθρα στην κουκέτα. Ξεδιπλώστε ένα χαλί παιχνιδιού και απολαύστε μια κούνια εσωτερικού χώρου. Ένα δίχτυ κρεμασμένο από το ταβάνι αποτελεί επίσης εξαιρετική ψυχαγωγία ενώ βοηθά στη διοχέτευση της επιπλέον ενέργειας πριν τον ύπνο.

Advertisement

Advertisement

2. Μεγεθύνετε τον αποθηκευτικό χώρο.

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους μανιακοί συλλέκτες και χρειάζονται ένα μέρος για να μπορέσουν να κρατήσουν όλα τους τα αντικείμενα, οπότε ο χώρος αποθήκευσης είναι υψίστης σημασίας στον σχεδιασμό του δωματίου τους. Τα ανοιχτά ράφια σάς επιτρέπουν να κρύβετε τα παιχνίδια και την ακαταστασία σε κουτιά ενώ προβάλλετε τα αγαπημένα τους αντικείμενα και τα βιβλία. Τα τελευταία θα ενθαρρύνουν επίσης τα παιδιά σας να διαβάσουν.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

Advertisement

  • Περιορίστε την ποσότητα των επίπλων για να εξοικονομήσετε χώρο στο δάπεδο.
  • Προσθέστε κάθετη αποθήκευση, όπως γάντζους και ράφια βιβλίων τοίχου.
  • Εκμεταλλευτείτε τον ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης σε περβάζια, εσοχές κ.λπ.
  • Χρησιμοποιήστε χώρο κάτω από το κρεβάτι – μπορείτε να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι για να έχετε ακόμη περισσότερο χώρο.

3. Ενσωματώστε τη φύση.

Προσπαθήστε να ενσωματώσετε το πράσινο στη διακόσμηση. Τα φυτά παρέχουν πολύ απαραίτητο οξυγόνο και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνουν τη διάθεσή μας, μειώνουν το άγχος και οξύνουν τη συγκέντρωση. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου της επιλογής σας δεν είναι τοξικά και κρατήστε τα μακριά από τα παιδιά σας τοποθετώντας τα σε ψηλά ράφια ή κρεμαστές γλάστρες. Παροτρύνετε το παιδί σας να σας βοηθήσει στη φροντίδα και των φυτών!

4. Δημιουργήστε μια ευμετάβλητη γκαλερί τέχνης.

View this post on Instagram
Advertisement

A post shared by Heather Bauer (@thebestheatherbauer)

Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας με μια εύκολα μεταβαλλόμενη γκαλερί τέχνης όπου μπορείτε να προβάλλετε τις δημιουργίες τους. Μπορείτε να μετατρέψετε τα ντουλάπια σε κορνίζες, τοποθετώντας έργα τέχνης σε αυτά. Ή επισκεφθείτε το παλαιοπωλείο για να προμηθευτείτε παλιές κορνίζες, προσθέστε ένα καλώδιο στο πίσω μέρος τους και βάλτε τα στον τοίχο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε έναν τοίχο από μαυροπίνακα και να αφήσετε τα υπόλοιπα στο μικρό σας Picasso. Ο τοίχος θα είναι ένα μέρος όπου το παιδί μπορεί να εκφράσει το περιεχόμενο της καρδιάς του χωρίς να θυσιάσετε την ακριβή ταπετσαρία που διαλέξατε σχολαστικά. Με τα χρόνια, όταν δε θα χρησιμοποιούν πια τον μαυροπίνακα, ο τοίχος μπορεί απλά να βαφτεί.

5. Να είστε έξυπνοι με τον φωτισμό.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο του παιδιού σας είναι αρκετά σκοτεινό, ώστε να είναι πιο εύκολο να κοιμηθούν. Προτιμήστε στόρια συσκότισης. Ένα νυχτερινό φως είναι πολύ καθησυχαστικό στο σκοτάδι, αλλά πρέπει να τοποθετηθεί χαμηλά στο πάτωμα για να μη λάμπει στο ύψος των ματιών κάποιου. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό πορτοκαλί φως για να διαβάσετε ιστορίες πριν τον ύπνο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μαγεία με νεραϊδένια φώτα για να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα όταν κάνουν παρέα με φίλους.

6. Φτιάξτε μια γωνία ηρεμίας.

Μια γωνία χαλάρωσης προορίζεται να είναι ένας ασφαλής χώρος στον οποίο το παιδί μπορεί να ξεφύγει από όλα, να περάσει τον χρόνο ποιοτικά μόνο του και να επεξεργαστεί και να απελευθερώσει όλα τα έντονα συναισθήματά του.

7. Συμπεριλάβετε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας με τρόπο που μπορεί εύκολα να αλλάξει.

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και είναι καλύτερο να υπάρχει ένα δωμάτιο που να μπορεί να συμβαδίζει με αυτά. Μην το κάνετε πολύ παιδικό, καθώς τα παιδιά θα μεγαλώσουν σύντομα. Ναι, ένας ροζ  μονόκερος από τη χώρα θαυμάτωνμπορεί να είναι αποδεκτή τώρα, αλλά πιθανότατα δε θα είναι σε ένα ή δύο χρόνια.

Επιλέξτε λοιπόν πιο ουδέτερα χρώματα και μοτίβα για τα βασικά και αφήστε το παιδί σας να προσθέσει τα δικά του ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά του μέσω αξεσουάρ που μπορείτε εύκολα να αλλάξετε όταν αλλάξει το γούστο του.

Πώς σχεδιάσατε το δωμάτιο του παιδιού σας; Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μαζί μας!