8-lathi-sto-plysimo-poy-kanoyn-oi-pio-polles-noikokyres-kai-katastrefoyn-to-plyntirio-roychon-107002
14:39

8 λάθη στο πλύσιμο που κάνουν οι πιο πολλές νοικοκυρές και καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων

14:39
Newsroom

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές. Ωστόσο, μπορεί να είναι πραγματικά ευαίσθητο και απαιτεί πολλή καλή φροντίδα. Γιατί αν κάτι πάει στραβά, οι γείτονες που μένω από κάτω σας δεν θα είναι πολύ χαρούμενοι. Και πολύ συχνά, φταίμε μας οι ίδιοι που χαλάει το πλυντήριο γιατί δεν ακολουθούμε τις οδηγίες ή παραβιάζουμε τους κανόνες.

Εμείς θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις συνήθειες που έχουμε που μπορεί να καταστρέψουν τα πλυντήρια . Ελπίζουμε ως αναγνώστες μας να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να χρησιμοποιείτε προσεκτικά τα πλυντήρια σας. .

Advertisement

1.Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ απορρυπαντικό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιήσουν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πλύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, και ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το τονίζουν. Η χρήση πάρα πολύ απορρυπαντικού μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μεγάλα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, τον υπερβολικό αφρό που μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση.

Advertisement

Επιπλέον, το υπερβολικό απορρυπαντικό μπορεί να φράξει την ειδική θήκη, εμποδίζοντας το απορρυπαντικό μέχρι και να φτάσει στα ρούχα σας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν βρώμικα.

Advertisement

2. Πλένουμε εσώρουχα και κάλτσες χωρίς δίχτυα .

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το πλυντήριο αφορούν το τύμπανο. Ένα διχτάκι πλυντηρίου μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά το πλύσιμο, θα έχετε τον ίδιο ακριβώς αριθμό καλτσών με εκείνον που είχατε πριν τις βάλετε εκεί. Και τα μικρά ρούχα δεν θα μπουν στο φίλτρο και έτσι δεν θα σπάσει. Επίσης, τα ρούχα σας θα είναι ασφαλή γιατί δεν θα κολλήσουν μικρά κομμάτια στο τύμπανο.

Advertisement

3.Δεν καθαρίζουμε το φίλτρο ή το κάνουμε πολύ σπάνια.

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι πολύ σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, όπως νομίσματα, λαστιχάκια και άλλα αντικείμενα. Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα συχνότερα, εάν υπάρχει δυσάρεστη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν λειτουργεί σωστά.

4. Βάζουμε πάρα πολλά πράγματα στο τύμπανο.

Ακόμα κι αν έχετε μια τεράστια στιβάδα με λερωμένα ρούχα, δεν είναι καλή ιδέα να υπερφορτώσετε το πλυντήριό σας. Πρώτον, τα ρούχα δεν θα καθαρίσουν αρκετά. Και δεύτερον, η υπερφόρτωση του πλυντηρίου μειώνει τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών του. Φυσικά, το να πλένετε πολύ λίγα ρούχα είναι επίσης κακή ιδέα, γιατί είναι πολύ ακριβό.

Advertisement

Το ιδανικό φορτίο είναι αυτό:

  • Για βαμβάκι και λινό, γεμίστε τα 3/4 του πλυντηρίου.
  • Για συνθετικά, γεμίστε το 1/2 του πλυντηρίου.
  • Για μαλλί, γεμίστε το 1/3 του πλυντηρίου.

5.Ρυθμίζουμε το πλυντήριο με λάθος τρόπο.

Μερικές φορές, δεν είναι οι συνήθειες μας που σπάνε τα πλυντήρια αλλά ο τρόπος με που τον έχουμε ρυθμίσει. Κατά την τελευταία φάση του πλυσίματος, το τύμπανο περιστρέφεται υπερβολικά γρήγορα, ώστε το μηχάνημα να μπορεί να ανακινείται.

Ακολουθούν οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους το πλυντήριο μπορεί να κουνιέται:

  • Το δάπεδο δεν είναι εντελώς επίπεδο.
  • Τα μπουλόνια μεταφοράς βρίσκονται ακόμα στο πλυντήριο.
  • Υπάρχουν σπασμένα ρουλεμάν ή αμορτισέρ.
  • Χρησιμοποιούμε καθαριστικά που δεν προορίζονται για πλυντήρια.

6.Χρησιμοποιούμε λάθος απορρυπαντικό.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν πετάμε το εγχειρίδιο μετά την αγορά του πλυντηρίου. Και τα εγχειρίδια λένε πάντα ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα απορρυπαντικά εκτός από αυτά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό. Τι μπορεί να συμβεί εάν χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι στο πλυντήριο ρούχων, έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Ο πολύς αφρός μπορεί να το σπάσει.

7. Το πλένουμε σπάνια ή δεν το πλένουμε ποτέ

Τις περισσότερες φορές, όταν το πλυντήριο αρχίσει να μυρίζει άσχημα, το αγνοούμε, το προσθέτουμε περισσότερο απορρυπαντικό και προσπαθούμε να μην αφήσουμε τα ρούχα στο τύμπανο. Αλλά η άσχημη μυρωδιά μέσα στο τύμπανο είναι ένα σημάδι ότι δεν φροντίζουμε καλά τη συσκευή. Εκτός από τον καθαρισμό του φίλτρου, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πλυσίματος του τυμπάνου. Εάν δεν έχετε τέτοια λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κανονικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς να βάλετε ρούχα μέσα. Επίσης, προσθέστε λίγο ξύδι.

Επιπλέον, τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για την εμφάνιση της μούχλας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να διατηρείτε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν χρησιμοποιείται. Και προσπαθήστε να στεγνώσετε την θήκη του απορρυπαντικού.

Δεν χρησιμοποιούμε μαλακό νερό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό της βρύσης δεν είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Γι ‘αυτό αγοράζουμε φίλτρα νερού ή πίνουμε εμφιαλωμένο νερό. Είναι υπέροχο που φροντίζουμε καλά την υγεία μας, αλλά ποιος θα φροντίσει το πλυντήριο σας; Το σκληρό νερό κάνει την ποιότητα του πλυσίματος χειρότερη και οδηγεί στο σχηματισμό αλάτων. Για να ελέγξετε πόσο σκληρό είναι το νερό σας, κάντε ένα μικρό τεστ.

Χρειάζεστε υγρό σαπούνι, νερό και ένα διαφανές μπουκάλι. Γεμίστε το 1/3 της φιάλης με νερό βρύσης. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό σαπουνιού, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε τη φιάλη. Εάν το νερό γίνει θολό ή έχει γαλακτώδες χρώμα, πιθανότατα είναι σκληρό νερό. Και το αντίστροφο, εάν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια και το νερό παραμένει διαφανές, έχετε μαλακό νερό. Εάν έχετε σκληρό νερό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό.