aities-diazygioy-7-xekathara-simadia-oti-enas-gamos-tha-katalixei-se-diazygio-31251
19:52

Αιτίες διαζυγίου: 7 ξεκάθαρα σημάδια ότι ένας γάμος θα καταλήξει σε διαζύγιο

19:52
Newsroom

Κατάληξη γάμου σε διαζύγιο: Πολλές γυναίκες ή και άνδρες αναρωτιούνται αν πηγαίνει καλά ο γάμος τους. Δηλαδή, αν όλα πηγαίνουν καλά, με τον σύζυγό τους. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αντίστοιχη θέση, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα με σημάδια. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές ανθρώπινων σχέσεων: Επτά σημάδια που προμηνύουν κατάληξη γάμου σε διαζύγιο

– Τιμωρούν με τη σιωπή τους ο ένας τον άλλο: Ένα σημάδι που δείχνει ότι τα ζευγάρια έχουν χάσει την επικοινωνία μεταξύ τους, είναι η συνήθεια να «τιμωρούν» ο ένας τον άλλον με την σιωπή τους, όταν τσακώνονται. Οι καυγάδες είναι υγιείς σε μια σχέση. Όμως, όταν καταλήγουν να γίνονται από επικοδομητικοί, ανταγωνιστικοί και συχνοί και σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου, αυτό δεν είναι καλή ένδειξη για το μέλλον.

Advertisement

Συμβουλές ανθρώπινων σχέσεων: Κι άλλα συμπτώματα που προμηνύουν κατάληξη γάμου σε διαζύγιο

– Έχουν ανιαρή ερωτική ζωή: Μπορεί να μοιάζει προφανές. Όμως, δεν μπορεί να παραληφθεί. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε επιθυμίες. Υπάρχουν σχέσεις, σίγουρα, που επιβιώνουν χωρίς σεξ. Όμως, οι δικηγόροι επισημαίνουν, ότι δεν σοκάρονται όταν ένας πελάτης που κάνει αίτηση διαζυγίου, αναφέρει ότι έχει χρόνια να κάνει σεξ με τον ή την σύζυγό του.

– Έχουν πολύ λίγα κοινά: Σε κάποιες περιπτώσεις, ισχύει ο γνωστός κανόνας ότι τα ετερόνυμα έλκονται. Δεν πρέπει θα θεωρούμε δεδομένο ότι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ερωτευόμαστε αρκούν για να κρατήσουν έναν γάμο. Όταν για παράδειγμα ο ένας σύντροφος είναι εξωστρεφής και του αρέσει να βγαίνει, ενώ ο άλλος προτιμά να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώσει από νωρίς στον καναπέ, δεν είναι εύκολο να διατηρήσουν ισορροπίες.

Advertisement

Συμβουλές ανθρώπινων σχέσεων: Επιπλέον, σημάδια που προμηνύουν κατάληξη γάμου σε διαζύγιο

– Ο ένας από τους δύο βάζει τη δουλειά του πάνω απ’ όλα: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να εστιάζει πάντα περισσότερο ο ένας από τους δύο στην καριέρα του είναι δείγμα ότι η σχέση ίσως καταρρεύσει. Μπορεί αρχικά, να υπάρχει απόλυτη υποστήριξη, θαυμασμός και εκτίμηση. Όμως, αργά ή γρήγορα, εκείνος που νιώθει ότι «μένει πίσω» θα νιώσει αδικημένος και παραμελημένος. Ίσως θελήσει να τερματίσει τον γάμο.

Advertisement

– Περιφρονούν ο ένας τον άλλον: Η υποτίμηση, η απαξίωση και η περιφρόνηση είναι σημάδια που δείχνουν ότι με μαθηματική ακρίβεια ένας γάμος θα οδηγηθεί στο διαζύγιο. Γράφει η Karen Covy, δικηγόρος που ειδικεύεται στα διαζύγια. Μπορεί οι σύζυγοι να μην έχουν διαρκώς την καλύτερη διάθεση. Όμως, ο σεβασμός και η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν διαφορές είναι θεμέλια που, αν λείψουν, το οικοδόμημα καταρρέει.

Συμβουλές ανθρώπινων σχέσεων: Τα υπόλοιπα σημάδια που προμηνύουν κατάληξη γάμου σε διαζύγιο

– Δεν σέβεται ο ένας την «ερωτική γλώσσα» του άλλου: Το να γνωρίζεις και να σέβεσαι την ερωτική γλώσσα του άλλου σου μισού είναι κομβικής σημασίας για μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμη κι αν υπάρχει αγάπη, σε κάποιες περιπτώσεις, οι σύζυγοι δεν νιώθουν ότι αγαπιούνται και ότι είναι αρεστοί. Μπορεί, για παράδειγμα, ο ένας να δείχνει την αγάπη του μέσα από τρυφερές κινήσεις, βοήθεια και στήριξη, ενώ ο άλλος να σωματοποιεί περισσότερο την αγάπη του και να νιώθει την ανάγκη να αρθρώσει σε λέξεις το πώς νιώθει. Η απόσταση αυτή, ίσως κάνει τους συζύγους να μη νιώθουν αρεστοί κι αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στο τέλος της σχέσης.

Advertisement

– Δεν τσακώνονται: Σύμφωνα με τον δικηγόρ Douglas S. Kepanis, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφεύγουν να μπουν σε διαδικασία σύγκρουσης. Κρύβουν την αλήθεια, δεν λένε αυτά που σκέφτονται και χώνουν κάτω απ’ το χαλί τα προβλήματά τους. Οι σύζυγοι όμως, υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εκτός από εραστές και φίλοι και πρέπει να μπορούν να μοιράζονται τα πάντα.