dokimase-14-symvoyles-diatrofologon-gia-grigori-apoleia-varoys-kai-mas-deichnei-tin-apotelesmatikotita-toys-34167
14:22

Δοκίμασε 14 συμβουλές διατροφολόγων για γρήγορη απώλεια βάρους και μας δείχνει την αποτελεσματικότητά τους

14:22
Newsroom

Απώλεια βάρους: Πολλά άτομα έβαλαν κιλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας και προσπαθούν να τα χάσουν. Επίσης, κάποια άλλα άτομα θέλουν να χάσουν κιλά για να βγουν πιο άνετοι στην παραλία. Όπως και να έχει, η κατάσταση, για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Παρακάτω βρίσκονται πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές ομορφιάς: Ακολουθούν δεκατέσσερις τρόποι για να πετύχετε απώλεια βάρους

– Πιείτε νερό πριν το γεύμα: 15 με 20 λεπτά πριν το φαγητό, να πιούμε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα μας φουσκώσει και έτσι δεν θα φάμε πολύ. Κατάφερε να ξεγελάσει το στομάχι της για 10 λεπτά αλλά μετά η πείνα επέστρεψε. Δεν έχει αποτελέσματα.

Advertisement

– Αρωματοθεραπεία: Ενώ μαγειρεύουμε, η όρεξή μας μπορεί να μειωθεί από τις μυρωδιές που λένε στον εγκέφαλό μας ότι χόρτασε. Η όρεξή της όντως μειώθηκε για λίγο αλλά μετά επέστρεψε πιο έντονη. Δουλεύει αλλά όχι για πολύ.

Advertisement

Advertisement

– Πλύντε τα δόντια σας αντί να φάτε επιδόρπιο: Άλλος ένας τρόπος να μειώσουμε την όρεξή μας είναι με τον πλύνουμε τα δόντια μας. Το παράξενο ήταν ότι όντως δούλεψε. Δεν της πέρασε το φαγητό από το μυαλό για τουλάχιστον 2 ώρες. Δουλεύει.

Συμβουλές ομορφιάς: Κι άλλοι τρόποι για να πετύχετε απώλεια βάρους

– Φάτε όρθιοι: Πολλοί λένε να τρώμε όρθιοι γιατί έτσι καίμε περισσότερες θερμίδες. Το προσπάθησε και όντως έφαγε λιγότερα αλλά όχι γιατί χόρτασε, αλλά γιατί βαρέθηκε να τριγυρνάει με ένα πιάτο στα χέρια. Ναι, δουλεύει αλλά όχι όπως θα έπρεπε.

Advertisement

– Κρατήστε το πιρούνι με το ‘λάθος’ χέρι: Οι ψυχολόγοι λένε πως έτσι τρώμε πιο αργά και καταλήγουμε να τρώμε λιγότερο. Παρόλο που είναι δεξιόχειρας, κατάφερε μια χαρά να φάει και με το αριστερό της χέρι. Δεν δουλεύει.

– Χρησιμοποιήστε ψυχρά χρώματα στην κουζίνα: Αυτά τα χρώματα υποτίθεται μειώνουν την όρεξή μας και μας ηρεμούν. Όταν δοκίμασε αυτά τα χρώματα είδε ότι δεν ήθελε να φάει τόσο. Δουλεύει!

Advertisement

Συμβουλές ομορφιάς: Επιπλέον, τρόποι για να πετύχετε απώλεια βάρους

– Φάτε στο σκοτάδι: Όταν τρώμε στο σκοτάδι λένε πως δεν παρατηρούμε ακριβώς πόσο φαγητό μας έχει μείνει και έτσι τρώμε όσο χρειαζόμαστε. Έφαγε πιο αργά λόγω της ατμόσφαιρας και έτσι χόρτασε πιο γρήγορα. Δούλεψε αλλά μάλλον για άλλο λόγο.

– Διαλέξτε τρόφιμα που χωνεύονται πιο δύσκολα: Εάν διαλέγουμε τροφές που χωνεύονται δύσκολα, θα νιώθουμε πιο γεμάτοι για περισσότερη ώρα. Έφαγε βρώμη το πρωί αλλά η πείνα επέστρεψε γρήγορα. Ωστόσο, μία ομελέτα την κράτησε περισσότερη ώρα και δεν χρειάστηκε να φάει κάτι άλλο μέχρι το μεσημέρι. Τα αβγά είναι πιο χορταστικά από την βρώμη το πρωί.

– Ντυθείτε επίσημα πριν φάτε ένα γεύμα: Όταν ντυνόμαστε καλά πριν ένα γεύμα, υποσυνείδητα συμπεριφερόμαστε πιο επίσημα. Τρώμε πιο αργά και μασάμε καλύτερα το φαγητό μας. Έφαγε λιγότερο και χόρτασε πιο εύκολα. Δουλεύει πολύ καλά! Αλλά από την άλλη χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ντυθείς.

Συμβουλές ομορφιάς: Οι υπόλοιποι τρόποι για να πετύχετε απώλεια βάρους

– Φάτε 2 κομμάτια μαύρης σοκολάτας όταν πεινάτε: Σε μικρές ποσότητες, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή πηγή ενέργειας, μειώνει την όρεξη και δεν μας παχαίνει. Χρησιμοποίησε την σοκολάτα για αρκετό καιρό και ήταν αποτελεσματική. Με μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας μειώθηκε η όρεξή της τουλάχιστον για μία ώρα. Δουλεύει.

– Βελονισμός: Σύμφωνα με τον βελονισμό, ένα σημείο που επηρεάζει την όρεξη βρίσκεται ανάμεσα στο άνω χείλος και την μύτη. Βάλτε τον δείκτη σας στο σημείο αυτό και κάντε μασάζ με λίγη πίεση για μερικά λεπτά. Για εκείνη, αυτή η τεχνική δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Αποτυχία.

– Διαχωρίστε το φαγητό σας: Οι διατροφολόγοι συνιστούν να σπάμε το γεύμα μας σε δύο πιάτα. Το ένα το τρώμε τώρα και το άλλο αργότερα. Αυτή ήταν η αγαπημένη της συμβουλή και δούλεψε πολύ καλά. Έτσι, έτρωγε κάθε 2 ώρες και δεν χρειάστηκε να φάει κάποιο σνακ. Δουλεύει!

– Μασήστε κάθε μπουκιά 40 φορές: Όσο πιο πολύ μασάμε, τόσο πιο εύκολα καταλαβαίνει ο εγκέφαλός μας ότι έχουμε χορτάσει. Οι διαιτολόγοι λένε πως το ιδανικό είναι 40 φορές για κάθε μπουκιά. Είναι μια παλιά μέθοδος και έχει αποτελέσματα, ίσως επειδή βαρέθηκε να μασάει τόσο και έφαγε λιγότερο. Δουλεύει, ως έναν βαθμό.

– Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο: Το κόλπο είναι να γεμίσουμε ένα μικρότερο πιάτο και έτσι να φάμε λιγότερο. Η ίδια ποσότητα φαγητού φαίνεται εντελώς διαφορετικά σε μικρότερο πιάτο και τελικά δεν κατάφερε να τελειώσει ούτε την σαλάτα. Δουλεύει!