Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

Έξυπνο κόλπο για να κάνεις το μπαγιάτικο ψωμί αφράτο και μαλακό σαν φρέσκο σε λίγα λεπτά

13:24
Newsroom

Το ψωμί καταλαμβάνει μια μοναδική θέση στη διατροφή μας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 1/10 των θερμίδων που καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση και το 40% της θερμιδικής κατανάλωσης σε ορισμένες μη δυτικές χώρες, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν διατροφής. Άσπρο, ολικής άλεσης, σταρένιο ή πολύσπορο, το ψωμί στον 21ο αιώνα αποτελεί την απόλυτη καθημερινή συνήθεια.

Το ψωμί είναι απαραίτητο στη διατροφή, είτε κάνουμε δίαιτα για απώλεια βάρους είτε όχι

Από τη μια η παράδοση που το θέλει να συνοδεύει όλα σχεδόν τα γεύματα της ημέρας και από την άλλη η προκατάληψη ότι παχαίνει, δημιουργούν μια μπερδεμένη εικόνα στη διατροφική συνείδηση των πολιτών, ιδιαίτερα δε των γυναικών. Ωστόσο για την καλύτερη πέψη και ισορρόπηση της γλυκόζης, η κατανομή των υδατανθράκων μπορεί να γίνεται 30% της ημερησίας ποσότητας από το πρωί μέχρι μεσημέρι, το 40% από το μεσημεριανό μέχρι το βραδινό και το 30% για το βραδινό και προ του ύπνου ενδιάμεσο.

Advertisement

Πώς θα επαναφέρουμε τη χαμένη φρεσκάδα ενός φαινομενικά μπαγιάτικου ψωμιού

Τώρα που έχουμε περιορίσει τις καθημερινές μας εξόδους μπορούμε να φυλάξουμε το ψωμί στην κατάψυξη και στη συνέχεια να το ζεστάνουμε στο φούρνο ώστε να είναι φρέσκο. Αν, όμως, το αφήσουμε εκτός ψυγείου θα διαπιστώσουμε πως τη δεύτερη μέρα η φρατζόλα μας ήδη θα είναι σκληρή και δε θα μας κάνει αίσθηση να την φάμε. Ωστόσο, υπάρχει μια μέθοδος που θα κάνει το ψωμί μα φρέσκο και μυρωδάτο σαν να βγήκε μόλις τώρα από τον φούρναρη.

Advertisement

Πώς θα δώσεις τη χαμένη φρεσκάδα στο ψωμί βήμα- βήμα

Advertisement
TAGS:
Advertisement