grigori-apoleia-varoys-10-chrisima-tips-gia-na-chasete-ta-kila-tis-karantinas-39940
12:30

Γρήγορη απώλεια βάρους: 10 χρήσιμα tips για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

12:30
Newsroom

Κιλά καραντίνας: Πολλά άτομα έχουν βάλει κιλά, τα οποία οφείλονται στην καραντίνα. Δηλαδή, τα μέτρα προστασίας για την μη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όσον αφορά την απώλεια βάρους που θέλετε να επιτύχετε, μπορείτε να πάρετε και εσείς, τα μέτρα σας, τα οποία να σας οδηγήσουν σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ποια είναι αυτά; Ακολουθούν παρακάτω…

Κιλά καραντίνας – Συμβουλές ομορφιάς: Ακολουθούν δέκα τρόποι για να χάσετε, τα περιττά κιλά από την καραντίνα

– Αποδοχή και Συγχώρεση: Ό,τι και εάν συνέβη το διάστημα αυτό, ακόμα και αν η υπερκατανάλωση τροφής αποτέλεσε το μοναδικό «κρησφύγετο» τις ημέρες της καραντίνας, η αποδοχή του γεγονότος, των δυσκολιών, καθώς και η συγχώρεση για το ολίσθημα θα απομακρύνουν τις τύψεις και τις ενοχές. Τύψεις και ενοχές δε χρειάζονται στο τραπέζι και τα γεύματα. Μόνο δυσκολίες μπορούν να προσφέρουν και πιθανότατα να οδηγήσουν σε πλήρη παραίτηση.

Advertisement

Κιλά καραντίνας – Συμβουλές ομορφιάς: Κι άλλοι τρόποι για να χάσετε, τα περιττά κιλά από την καραντίνα

– Θετική ματιά: Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Οπότε αναμφισβήτητα, υπήρξαν και θετικές συνήθειες που υιοθετήθηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, ποιοτικότερο φαγητό, ήσυχα και ενσυνείδητα γεύματα, ενασχόληση με τη μαγειρική, προγραμματισμός και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην επαναφορά των διατροφικών συνηθειών εννοείται ότι είναι χρήσιμο.

– Επαναπρογραμματισμός: Το πιο σημαντικό, μετά από μια τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι ο επαναπρογραμματισμός. Ειδικά, αν η επιστροφή στη δουλειά έχει ήδη έρθει, είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση του διατροφικού μοτίβου. Με απλά λόγια, επαναπροσδιορισμός των ωρών που μπορούν τα γεύματα να καταναλωθούν. Απώτερος σκοπός: να προσφέρουν το μέγιστο θρεπτικό όφελος αλλά και την απαιτούμενη σωματική και συναισθηματική πληρότητα.

Advertisement

– Αποφυγή ακραίων λύσεων: Πιθανότατα ακραίες και πολλά υποσχόμενα «δίαιτες» να αποτελούν μεγάλο πειρασμό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθούν. Το μόνο που θα προσφέρουν είναι αίσθημα ατονίας, κούρασης, κακής διάθεσης, ευερεθιστότητας, υπνηλίας και πολλών άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, με το πιο σημαντικό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Advertisement

Κιλά καραντίνας: Επιπλέον, τρόποι για να χάσετε, τα περιττά κιλά από την καραντίνα

– Πλήρη γεύματα: Ναι, επιτρέπεται ο συνδυασμός του αμύλου με την πρωτεΐνη! Για την ακρίβεια, είναι απαραίτητο η πρωτεΐνη του γεύματος να συνοδεύεται, εκτός από σαλάτα, και με μια ελεγχόμενη ποσότητα υδατάνθρακα υψηλής διατροφικής αξίας (όπως δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης, μαύρο ρύζι, κινόα, φαγόπυρο κα). Με αυτό το τρόπο, εξασφαλίζεται ένα πλήρες γεύμα, που εκτός από τον απαραίτητο αίσθημα κορεσμού, διασφαλίζει και την παραγωγή επαρκούς ποσότητας σεροτονίνης, της ορμόνης της ευεξίας.

– Μεσογειακή Διατροφή: Επιστροφή στις ρίζες μας δηλαδή. Στα φαγητά των μαμάδων και των γιαγιάδων μας. Άλλωστε, η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά διατροφικά μοτίβα. Δίνει έμφαση σε φρούτα λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ψάρια, χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά και βέβαια ελαιόλαδο. Τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος συνίσταται 1-2 φορές κάθε 15 ημέρες. Κάποιες μικρές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός της ποσότητας του ελαιολάδου, η αποφυγή του τηγανίσματος κ.α είναι επίσης βοηθητικές.

Advertisement

– Αριθμός γευμάτων και ποσότητες: Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε εξακολουθεί να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο. Τα σημάδια κορεσμού και πείνας είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή. Οπότε, ακούστε το σώμα σας και διαχωρίστε την πραγματική από τη συναισθηματική πείνα. Αν τα τρία γεύματα αρκούν για να υπάρχει ένας καλός έλεγχος των ποσοτήτων, τότε μπορείτε να μείνετε σε αυτά. Αν, αντίθετα, ο κορεσμός και η πείνα δεν ικανοποιούνται, μπορούν να προστεθούν ενδιάμεσα σνακ, σε χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των τριών ωρών.

Κιλά καραντίνας: Οι υπόλοιποι τρόποι για να χάσετε, τα περιττά κιλά από την καραντίνα

– Ενυδάτωση: Μικρή ποσότητα νερού ανά τακτικά χρονικά διαστήματα θα διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, την καλή κατάσταση του κυτταρικού μεταβολισμού και θα προφυλάξει από έντονο αίσθημα πείνας

– Άσκηση: Ακόμη και εάν τα γυμναστήριο δεν έχουν ανοίξει, η άρση των περιορισμών της κυκλοφορίας διευκολύνει την άσκηση σε ανοιχτούς χώρους. Είναι σημαντικό λοιπόν, μετά από τον εγκλεισμό, να βοηθήσουμε το σώμα να αποκτήσει μια καλή φυσική κατάσταση.

– Βοήθεια: Αν όλα αυτά φαντάζουν «Γολγοθάς», είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν είστε μόνος/η. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε καταρτισμένους ειδικούς, διαιτολόγους– διατροφολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οι οποίοι θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθειά σας.

Advertisement