koyremata-poy-kovoyn-chronia-16-monternes-idees-poy-tha-se-kanoyn-na-deichneis-neoteri-apo-tin-ilikia-soy-113077
20:20

Κουρέματα που κόβουν χρόνια: 16 μοντέρνες ιδέες που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη από την ηλικία σου

20:20
Newsroom

Μοντέρνα κουρέματα: Επιθυμείτε να δείχνετε νεότερη από ό,τι είστε πραγματικά; Τότε, υπάρχει τρόπος να αλλάξετε την εμφάνισή σας. Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να δείχνουν πιο νέες και λαμπερές. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες των ειδικών για να αλλάξετε τα μαλλιά σας. Αναλυτικότερα:

Μοντέρνα κουρέματα: Αγορέ

Τα μοντέρνα pixie κουρέματα, τα οποία είναι top και αυτή τη σεζόν, αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Αν και πλέον δεν έχουν όριο στο ηλικιακό τους προφίλ, καθώς μπορούμε να δούμε στο δρόμο πολλές νεαρές γυναίκες, ακόμη και 20 ετών να τα τολμούν, τα τόσο κοντά μαλλιά πάντα θεωρούνταν ιδανικά για μεγάλες κυρίες. Έχουν την τάση να τις μικραίνουν, δημιουργώντας μια κολακευτική μοντέρνα εμφάνιση.

Advertisement

Είναι εύκολα στο styling και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο για να δείχνουν όμορφα. Ακόμη κι ένα ανέμελο χτένισμα τα κάνει εκθαμβωτικά. Προσφέρουν μια νεανική εικόνα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν υγιή και πυκνά, κρύβοντας πολλές φορές την αδυναμία που παρουσιάζουν καθώς περνούν τα χρόνια. Είτε λοιπόν επιλέξετε ένα πολύ κοντό αγορέ κούρεμα, είτε ένα μακρύ pixie που διαθέτει περισσότερο όγκο, το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκδοχές στα αγορέ μαλλιά είναι τα feathered style με φιλάρισμα. Το συγκεκριμένο styling είναι ιδανικό για όσες έχουν κάποια αραίωση, καθώς την καμουφλάρει και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια. Μάλιστα πρόκειται για ένα κούρεμα που ταιριάζει πολύ και σε στρογγυλά πρόσωπα.

Advertisement

Εξίσου όμως όμορφη επιλογή είναι και τα pixie γυναικεία κουρέματα με πολύ κοντά μαλλιά στο πλάι (τύπου undercut) και ελαφρύ όγκο στην κορυφή. Αν μάλιστα συνδυαστούν και με μια μακριά φράντζα, είναι ακόμη πιο κομψά και στυλάτα. Από την άλλη μεριά, τα μακριά pixie κουρέματα με μύτες ή φιλάρισμα, προσφέρουν περισσότερο όγκο σε ένα χτένισμα και μια νεανική φρεσκάδα.

Advertisement

Κοντά μαλλιά

Κι αν το τόσο κοντό μήκος δεν είναι του γούστου σας, τα καρέ κουρέματα αποτελούν μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση. Είναι κομψά και αποπνέουν έναν νεανικό αέρα. Παράλληλα έχουν πολλές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε, ασχέτως με το αν έχετε ίσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Κι αν το τόσο κοντό μήκος δεν είναι του γούστου σας, τα καρέ κουρέματα αποτελούν μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση. Είναι κομψά και αποπνέουν έναν νεανικό αέρα. Παράλληλα έχουν πολλές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε, ασχέτως με το αν έχετε ίσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Αν πάλι θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο styling στα μαλλιά σας, ιδανική περίπτωση αποτελεί το φιλάρισμα ή οι μύτες. Δίνουν όμορφο όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Μάλιστα αν τα χτενίσετε δίνοντας όγκο στις ρίζες και κάνοντας ανάλαφρες μπούκλες στις άκρες, τότε θα έχετε ένα εκθαμβωτικό look.

Advertisement

Επίσης, ωραία πρόταση είναι και το ασύμμετρο καρέ κούρεμα ή το απλό καρέ με μύτες στο πίσω μέρος. Είναι εξίσου κομψά και νεανικά, κάνοντας σας να δείχνετε μικρότερη. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το στρογγυλό καρέ που έχει όγκο και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια, κρύβοντας έτσι και χρόνια. Πέρα όμως από το ενιαίο μήκος υπάρχουν όμορφες προσθήκες που δίνουν στυλ σε ένα καρέ γυναικείο κούρεμα, όπως για παράδειγμα οι αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο, αλλά και η πλάγια φράντζα.

Μοντέρνα κουρέματα: Μεσαίου μήκους μαλλιά

Μια ακόμη ιδέα στα γυναικεία κουρέματα που μικραίνουν είναι και αυτά που έχουν μεσαίο μήκος. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για μαλλιά με μάκρος που φτάνει μεταξύ πηγουνιού και λίγο πιο κάτω από τον ώμο. Τα σικάτα αυτά κουρέματα είναι εύκολα στη διαχείριση και το χτένισμα τους. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τον τύπο μαλλιών, το σχήμα του προσώπου σας και τον καθημερινό τρόπο ζωής σας, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο lob που θα σας κάνει μοντέρνα και νεανική!

Πέρα λοιπόν από την πιο απλή και κλασική επιλογή του μακρύ καρέ με ενιαίο μήκος και χωρίστρα στη μέση ή το πλάι, είτε την επιλογή μιας πλάγιας φράντζας, μπορείτε να τολμήσετε να απογειώσετε το κούρεμα σας με φιλάρισμα. Άλλωστε τα shaggy είναι στα top γυναικεία κουρέματα για το 2021. Ακόμη μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και η προσθήκη των πυκνών αφελειών ή curtain bangs. Προσθέτουν στο lob μια πολύ όμορφη όψη και καλύπτουν ελαφρώς το μέτωπο, δημιουργώντας ένα πιο νεανικό look.

Αν πάλι σας αρέσει το κούρεμα σας να αγκαλιάζει το πρόσωπο, ιδανική επιλογή είναι οι μύτες. Δίνουν στο χτένισμα στυλ, κίνηση και κολακεύουν το πρόσωπο, κρύβοντας παράλληλα χρόνια.

Advertisement

Μοντέρνα κουρέματα: Μακριά μαλλιά

Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν μακριά μαλλιά που κρύβουν χρόνια; Κι όμως με τις κατάλληλες πινελιές ακόμη και ένα μακρύ γυναικείο κούρεμα μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει νεότερη και πάντα κομψή. Αρκεί βέβαια τα μαλλιά σε όλο τους το μήκος να είναι υγιή και λαμπερά, έτσι ώστε να παραμένουν όμορφα και νεανικά. Ένα μακρύ κούρεμα με μαλλιά που έχουν αποδυναμωθεί, αραιώσει κλπ, είναι πολύ πιθανό να έχει αρνητική επίδραση στην εικόνα σας.

Σε περίπτωση λοιπόν που σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά και έχετε πλούσια ωραία κόμη, προτιμήστε ένα ίσιο κούρεμα με μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Πρόκειται για ένα πολύ θηλυκό χτένισμα που δίνει όμορφη κίνηση στα μαλλιά. Αν μάλιστα τα φορμάρετε με γύρισμα προς τα έξω, τότε το τελικό look είναι μαγευτικό.

Εναλλακτικά, ανακαλύψτε ποιες αφέλειες σας ταιριάζουν και παίξτε με τα μαλλιά σας στολίζοντας το μέτωπο σας και κρύβοντας τυχόν ρυτίδες και λεπτές γραμμές που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί. Μια τέτοια λεπτομέρεια στο κούρεμα έχει την ικανότητα να τονίζει τα μάτια και να κάνει το μακρύ κούρεμα πιο μοντέρνο.

Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν ως ιδανικά κουρέματα για γυναίκες με λεπτά μαλλιά αυτά που διαθέτουν μύτες, οι οποίες δίνουν κίνηση και διάσταση στο κάθε χτένισμα.