pos-tha-soseis-ena-zoo-poy-efage-fola-88454
13:54

Πως θα σώσεις ένα ζώο που έφαγε φόλα

13:54
Newsroom

Φόλα: Ποιος δεν έχει δει, δεν έχει ακούσει ή δεν έχει μάθει για τις περιβόητες φόλες; Οι φόλες αποτελούν τον εφιάλτη των φιλόζωων. Οι φόλες είναι μαχαίρι στην καρδιά για τους ιδιοκτήτες ζώων. Πόσες φορές δεν μαθεύτηκε είδηση για κάποιο ζώο το οποίο πέθανε από φόλα; Και τι έγινε με αυτό; Η απάντηση δεν είναι στο τι έγινε, αλλά στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Δεν μπορεί να δικαστεί κάποιος από τους απλούς πολίτες για ένα τέτοιο θέμα. Ωστόσο, οι πολίτες καλό θα ήταν να γνωρίζουν τον τρόπο, που μπορούν να ενεργούν σε μια τέτοια κατάσταση.

Ακολουθούν αναλυτικά ο ορισμός της φόλας, τα συμπτώματα που προκαλεί σε ένα ζώο, αλλά και το ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να σώσει ένα ζώο:

Ζώο που έφαγε φόλα: Ορισμός φόλας

Η φόλα είναι δολοφονικό δόλωμα, με δηλητήριο, το οποίο συνήθως είναι φυτοφάρμακο. Ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ποσότητα του δηλητηρίου.

Advertisement

Ζώο που έφαγε φόλα: Συμπτώματα

1. Μυϊκός σπασμός (Τρέμουλο)

2. Αφρός στην περιοχή του στόματος

3. Σάλιο στην περιοχή του στόματος

4. Τραυματισμός δοντιών

5. θάνατος

Advertisement

Ζώο που έφαγε φόλα: Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

1. Αποβολή του δηλητηρίου, το οποίο πιθανότατα, δεν έχει απορροφηθεί ακόμα από τον οργανισμό του.

2. Εφόσον το ζώο είναι ακόμα όρθιο, μπορούμε να κάνουμε μια εμετική ένεση. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να του χορηγήσουμε ένα εμετικό σιρόπι. Προσοχή! Αυτό γίνεται μόνο σε όρθιο ζώο. Δεν το κάνουμε σε ξαπλωμένο ζώο, διότι μπορεί να προκληθεί αναρρόφηση.

3. Για να αντιμετωπιστεί ένα απορροφημένο δηλητήριο, το καλύτερο αντίδοτο είναι, η ατροπίνη. Για τη δοσολογία και για τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου, μπορείτε να ρωτήσετε έναν κτηνίατρο.

Advertisement