Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

Τα μυστικά που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια στο μαγείρεμα του ρυζιού και είναι πάντα πιο νόστιμο από το σπιτικό

17:51
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Νόστιμο ρύζι: Το τέλεια μαγειρεμένο ρύζι ορισμένες φορές μοιάζει να είναι σαν ένα ακατόρθωτο όνειρο. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Πρώτον το ρύζι να μας βγει λασπωμένο. Δεύτερον το ρύζι να έχει κόκκους που έχουν μείνει αμαγείρευτοι και είναι σκληροί. Τρίτον και ίσως και το πιο παράδοξο είναι όταν το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω περιπτώσεων.

Το μυστικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος μαγειρέματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για το τελειο μαγείρεμα εξαρτάται από το τι είδους ρύζι έχετε (καστανό, καρολίνα , μπασμάτι, σούσι ). Παρόλα αυτα υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε έτσι και αλλιώς.

Advertisement

Νόστιμο ρύζι: Βήμα 1. Ξέπλυμα και μούσκεμα

Ξεπλύνετε το ρύζι μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό και οχι θαμπό. Ίσως να χρειαστεί αρκετά ξεπλύματα.

Αν έχετε ενδοιασμούς για το μούλιασμα ,μπορείτε να το αποφύγετε για τις περισσότερες ποιότητες μακρύκοκκων ρυζιών, αλλά για το καστανό ,μουλιάστε το για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Advertisement

Πολλοί μάγειρες το μουλιάζουν για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουν, το οποίο είναι αρκετό. Θα συνιστούσαμε να μουλιάζετε:

Advertisement

Για το άγριο ρύζι , μουλιάστε το για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες και θα μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος.

Νόστιμο ρύζι: Βήμα 2. Σωστή αναλογία νερού

Νόστιμο ρύζι: Βήμα 3. Μαγείρεμα

Συνδυάστε το ρύζι και το υγρό σε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το ρύζι σας να βράσει, ακάλυπτο, σε μεσαία υψηλή θερμότητα.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να μην επιτρέψετε στον πειρασμό σας να καταστρέψει το τελειο σας ρύζι. Τι εννοούμε; Μην κρυφοκοιτάτε.

Advertisement
TAGS:
Advertisement