vapsimo-mallion-sto-spiti-odigies-vima-vima-gia-na-vafeis-moni-soy-ta-mallia-soy-tin-periodo-tis-karantinas-45551
19:56

Βάψιμο μαλλιών στο σπίτι: Οδηγίες βήμα-βήμα για να βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου την περίοδο της καραντίνας

19:56
Newsroom

Το βάψιμο μαλλιών στο σπίτι αποτελεί μία ικανότητα που θα σου φανεί χρήσιμη αυτές τις μέρες που τα κομμωτήρια είναι κλειστά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και η μόνη δυσκολία είναι το πίσω τμήμα του κεφαλιού καθώς δε βλέπετε με ακρίβεια τα χωρίσματα των μαλλιών σας για να περάσετε τη βαφή σας.

Πώς θα διαλέξετε το χρώμα μαλλιών

Στην πίσω πλευρά από το κάθε κουτάκι βαφής υπάρχει απεικόνιση του εκάστοτε χρώματος ανάλογα με τον τόνο που είναι τα μαλλιά σου επί του παρόντος. Δες λοιπόν πρώτα αυτή την απεικόνιση και εξακρίβωσε ότι η συγκεκριμένη βαφή που επέλεξες θα σου επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Advertisement

Ακόμη, η βαφή θα πιάσει καλύτερα σε όχι και τόσο φρεσκολουσμένα μαλλιά, καθώς τα φυσικά έλαια που αναπτύσσονται στο τριχωτό της κεφαλής βοηθούν τη βαφή να έχει καλύτερα αποτελέσματα αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια.

Στην αγορά υπάρχουν τριών κατηγοριών βαφές μαλλιών

  • Η πρώτη καλύπτει μόνο εξωτερικά την τρίχα και φεύγει σε 4 εβδομάδες.
  • Η δεύτερη καλύπτει τα μαλλιά μέχρι και 30%, διαρκεί για 6-8 λουσίματα, ζωντανεύει το φυσικό χρώμα των μαλλιών, αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει.
  • Η τρίτη κατηγορία βαφής διεισδύει στο φλοιό της τρίχας, καλύπτει όλα τα λευκά και είναι η μόνη που μπορεί να αλλάξει τελείως το χρώμα των μαλλιών σου.
  • Και οι τρεις περιέχουν χρωμομόρια και οξυζενέ, ενώ ειδικά η σύνθεση της τρίτης περιλαμβάνει και αμμωνία. Μελέτησε προσεκτικά την ένδειξη πάνω στο κουτί που δείχνει την αλλαγή που θα συντελεστεί στο φυσικό σου χρώμα. Εάν τα μαλλιά σου είναι μακριά ή πυκνά, καλύτερα να αγοράσεις δύο κουτιά, παρά να σου τελειώσει το προϊόν την ώρα που θα δουλεύεις.

Tips για τέλεια βαφή μαλλιών στο σπίτι

1.Πριν από την εφαρμογή της βαφής βάλε κάποια λιπαρή κρέμα ή βαζελίνη κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στα αφτιά, ώστε να μη λεκιάσεις το δέρμα σου.

2. Εφάρμοσε τη βαφή σε άλουστα μαλλιά δύο ημερών τουλάχιστον.

3. Κάνε το τεστ ευαισθησίας, όπως αναγράφεται στις περισσότερες βαφές, για να διαπιστώσεις τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις πριν από την εφαρμογή του προϊόντος.

4.Όταν περνάς βαφή μαλλιών στο σπίτι για πρώτη φορά, η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο. Στην περίπτωση που επαναλαμβάνεις τη βαφή, θα πρέπει να την εφαρμόζεις πρώτα στις ρίζες και μετά τον ενδεδειγμένο χρόνο (δες τη συσκευασία) να περνάς τη βαφή και στα υπόλοιπα μαλλιά.

5. Είναι πολύ σημαντικό το ξέπλυμα της βαφής να γίνεται υπομονετικά, μέχρι το νερό που τρέχει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό.

6. Εάν είναι εφικτό, μην κάνεις βαφή μία εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση. Έχει παρατηρηθεί ότι, λόγω των ορμονών που παράγονται αυτές τις ημέρες του μήνα, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικό με αυτό που θα είχες σε οποιαδήποτε άλλη φάση του κύκλου σου.

Advertisement

Οδηγίες για να περάσεις τη βαφή σαν επαγγελματίας

Χώρισε τα μαλλιά σου!

Advertisement

γυναίκα βάφει τα μαλλιά της μόνη

Αφού έχεις καταφέρει να διαλέξεις τη βαφή σου, για να ξεκινήσεις τη διαδικασία πρέπει αρχικά να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε μέρη. Συγκεκριμένα σε 4 μέρη. Τράβηξε χωρίστρα σε όλο το μήκος των μαλλιών από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα. Και στη συνέχεια χώρισε άλλη μία φορά τα μαλλιά σου οριζόντια με βάση το ύψος του αυτιού σου.

Φτιάξε το σωστό μείγμα για το βάψιμο μαλλιών

μείγμα βαφής για τα μαλλιά

Advertisement

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να φτιάξεις το μείγμα της βαφής. Στο κουτάκι υπάρχουν αναλυτικά τα βήματα για να καταφέρεις το συγκεκριμένο. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία. Εάν έχεις μακριά μαλλιά, καλύτερα να μην επενδύσεις μόνο σε ένα κουτάκι βαφής καθώς δεν θα είναι επαρκής η ποσότητα.

Προστάτευσε τον εαυτό σου!

βάψιμο μαλλιών στο σπίτι

Αφού έχει καταφέρει να φτιάξεις με επιτυχία τη βαφή, ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις. Σε ένα μικρό κομμάτι της κεφαλής σου άπλωσε λίγη από τη βαφή. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις εάν είναι ασφαλής η συγκεκριμένη βαφή για εσένα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξεις για τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχεις. Όταν βεβαιωθείς ότι σου ταιριάζει η βαφή, άπλωσε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης στο πρόσωπό σου για να σε προστατέψει από λεκέδες.

Άπλωσε τη βαφή από τη ρίζα καθώς θέλει περισσότερη ώρα για να πιάσει ειδικά αν έχεις λευκά μαλλιά

βάψιμο μαλλιών στο σπίτι μόνη

Advertisement

Ύστερα μπορείς να ξεκινήσεις να απλώνεις τη βαφή. Πάρε το πινελάκι και ξεκίνησε από τη ρίζα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σου και προχώρησε στη συνέχεια προς τις άκρες. Προσπάθησε να τελειώσεις γρήγορα αυτή τη διαδικασία.

Είναι πολύ κρίσιμο η βαφή να μείνει τον ίδιο χρόνο πάνω στο κεφάλι σου ώστε να βγει το χρώμα ομοιόμορφο! Επίσης, φρόντισε να έχεις το νου σου και στις ποσότητες που χρησιμοποιείς για να μη ξεμείνεις από χρώμα, έχοντας ήδη βάψει το μισό κεφάλι! Στη συνέχεια, με τα γάντια κάνε απαλό μασάζ στο κεφάλι σου για να είσαι σίγουρη ότι έχει απλωθεί το χρώμα παντού.

Περίμενε 40′ και ξέπλυνε τα μαλλιά σου

γυναίκα που λούζεται

Ξέπλυνε τα μαλλιά σου μόνο με νερό, βάλε το conditioner που υπάρχει στο κουτάκι και είσαι έτοιμη! Τώρα μένει μόνο να το απολάυσεις!

ΠΗΓΗ:

ediva.gr