Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις

12:54
Newsroom

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων: Άνοιξε στο myTAXISnet η πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων από τους εκμισθωτές ή/και υπεκμισθωτές ακινήτων στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι αιτήσεις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων θα γίνουν από τις 5/7 έως τις 20/7/2021:

Advertisement

Επίσης, με σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, επεκτείνεται έως την 20η Ιουλίου 2021 η προθεσμία δήλωσης της λύσης των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που είχαν λυθεί μέχρι την12/6/2020.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια για το έτος 2020, με την Εγκύκλιο Ε. 2136 /2021 γίνεται δεκτό ότι στο έντυπο Ε2 δύνανται να συμπληρώνουν μόνο το συνολικό ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος, χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση και της στήλης του μηνιαίου μισθώματος.

Advertisement

 

Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
Advertisement