Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση μισθού 160 ευρώ: Οι 3 προϋποθέσεις για να μπαίνουν περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό

22:11
Newsroom

Κατώτατος μισθός: Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση που θα γίνει από αρχές Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της αύξησης στον κατώτατο μισθό αναμένεται να συζητηθεί στις 29 Απριλίου στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δεν αποκλείεται να κάνει εισήγηση, η οποία θα κινείται πιο πάνω από το 6% του ΚΕΠΕ.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως αν γίνει και μείωση εισφορών, μένει ένα περιθώριο η τελική αύξηση που θα αποφασιστεί να είναι γύρω στο 9%, δηλαδή ο μισθός θα είναι περίπου στα 730 ευρώ.

Κατώτατος μισθός: Τα σενάρια για την αύξηση

Στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να σταθμιστεί η αύξηση του μισθού με κάποιας μορφής πρόσθετη στήριξη στις επιχειρήσεις. Με την αύξηση 6% που προτείνει το ΚΕΠΕ ο κατώτατος μισθός για τον άγαμο, χωρίς προϋπηρεσία, θα διαμορφωνόταν στα 703 ευρώ. Σήμερα είναι στα 663 ευρώ.

Advertisement

Αν αποφασιστεί αύξηση 8% θα φτάσει στα 716 ευρώ και αν συνδυαστεί με μείωση εισφορών, τότε το κέρδος θα είναι κοντά στο 10% και θα διαμορφωθεί στα 729-730 ευρώ.

Advertisement

Για τους έγγαμους, ο μισθός μπορεί να διαμορφωθεί από τα 729 ευρώ σήμερα, στα 773 ευρώ με αύξηση 6%, στα 788 ευρώ με αύξηση 8% και στα 795 ευρώ με αύξηση 9% ή 10% σε συνδυασμό με μείωση εισφορών.

TAGS:
Advertisement