Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές της 6ης επιστρεπτέας προκαταβολής

11:32
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι, «Η αποπληρωμή της έκτης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

Ακόμα ανέφερε πως τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.

Advertisement

Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη σχετική συζήτηση, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.

Advertisement

Τέλος, έκανε αναφορά στην κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία μετατίθεται για την 1η Ιουλίου η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων- myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το α’ εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA έως την 31η Οκτωβρίου εφέτος.

Advertisement
TAGS:
Advertisement